Jalkapallo

HJK ongelmista huolimatta suosikkina Jerevaniin

29.9.2021. HJK:n matka Euroopan uudessa Konferenssiliigassa jatkuu torstaina armenialaista Alashkertiä vastaan. Helsinkiläisillä on taas oikein mahtava mahdollisuus kolmeen pisteeseen, sillä vastustaja lähtee otteluun toista kertaa putkeen uudella päävalmentajalla. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous Klubin vierasvoitolle!


Ennakko: Alashkert – HJK

Armenian piskuinen Alashkert selvisi Konferenssiliigaan pudottuaan Glen Kamaran Rangersille Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella. Alashkert FC on Jerevanin kaupungista tuleva joukkue, joka pelaa kotiottelunsa Alashkert Stadiumilla 6800 ihmisen edessä. Seura on voittanut maansa mestaruuden kahdesti kausilla 2015-16 ja 2020-21.

Hienoon saavutukseen venyttyyään seura on kuitenkin juuri nyt vaikeammassa asemassa, sillä se lähtee tulevaan otteluun HJK:ta vastaan uudella päävalmentajalla. Alashkert nimesi käskyttäjäkseen serbialaisen Milan Milanovicin, jolla on pitkä tausta Serbian pääsarjasta. Hallitsevan mestarin kausi Armenian pääsarjassa on ollut kaoottinen. Alashkert majailee sarjataulukossa kymmenen joukkueen sarjassa kuuden ottelun jälkeen vasta sijalla yhdeksän. Armenialaiset aloittivat matkansa Konferenssiliigassa kaksi viikkoa sitten 4-1-tappiolla Maccabi Tel Aviville. 

HJK on valitettavasti myös itse hyvin sekavassa tilassa. HJK aloitti lohkovaiheen ottelut kaksi viikkoa sitten 0-2-tappiolla LASK Linzille. Tästä alkoi seuran alamäki, jota se on valunut ottelu ottelulta alaspäin. Linziä vastaan pelatun ottelun jälkeen HJK on pelannut kolme ottelua Veikkausliigassa saalistaen ainoastaan yhden pisteen.

Helsinkiläiset ovat kärsineet isoista maalinteko-ongelmista ja seura on pelannut nyt ilman tehtyä maalia yhteensä neljä kokonaista ottelua, yhdeksän puoliaikaa ja 415 minuuttia. HJK onnistui jopa häviämään vielä viimeisellä runkosarjan kierroksella jo varmaksi luullun runkosarjan voiton KuPSille. 

Pelillisesti HJK:n edellinen ottelu LASK Linziä vastaan oli jo hyvä, mutta joukkueen tulisi vielä kyetä parempiin ratkaisuihin viimeisellä kolmanneksella. Molempien joukkueiden lähtökohdat ovat kaukana optimaalisesta ja vieraspelireissu Armeniaan on taatusti helsinkiläisille vaikea kriisin keskellä. HJK:n potentiaali on kuitenkin Alashkertiin verrattuna paljon korkeammalla, joten jo pienellä parantamisella ja huolellisuudella kolme pistettä on lähellä matkata Helsinkiin.

Kuuluisa ketsuppipullo tulee vain saada joukkueen toimesta auki ja sitä myöten palkinto tulisi varmasti mehukkaan vierasvoiton myötä.


Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja