Jalkapallo

Top 5: MM-kisoista puuttuvat tähdet

17.11.2022. Futiksen MM-kisoissa viilettää kentän täydeltä maailman parhaita pelaajia, mutta aivan kaikki huiput eivät kisoissa pelaa. Tässä artikkelissa otetaan katsaus tähtiin, joilta jää MM-kisat väliin syystä tai toisesta.

1. Reece James, Englanti

Yksi maailman parhaimmista laitapuolustajista, Reece James, joutuu olemaan MM-kisoista sivussa loukkaantumisen takia. Chelsean pelaaja olisi ollut Englannin avauskokoonpanossa, mutta lokakuussa tullut loukkaantuminen pilasi nämä suunnitelmat. James on todella vahva pelaaja molempiin suuntiin ja hänestä olisi ollut todella paljon iloa Englannille. James on tehnyt tällä kaudella yhden maalin Valioliigassa sekä Mestarien liigassa. 

2. Diogo Jota, Portugali

Liverpoolin väkkärältä jää MM-kisat väliin loukkaantumisen takia. Diogo Jotan alkukausi sisälsi kaksi ikävää loukkaantumista, joista jälkimmäinen ja ratkaiseva tuli lokakuussa. Jota on parhaimmillaan pysäyttämätön hyökkääjä, joka luo uhkaa nopeudellaan ja ilmatilan hallitsemisella. Jota iski viimeisimmissä EM-kisoissa yhden maalin ja hän olisi taatusti saanut vastuuta myös näissä kisoissa. 

3. Paul Pogba, Ranska

Paul Pogban lupaava ura lähti raiteiltaan Manchester Unitedissa. Seurajoukkueessa heikosti esiintynyt keskikenttäpelaaja on kuitenkin ollut aina parhaimmillaan maajoukkueessa. Pogba ei ole pelannut tällä kaudella yhtään ottelua loukkaantumisen takia. Ranskalainen siirtyi kesällä Juventuksen riveihin ilmaisella siirrolla. Pogba oli iso osa Ranskan joukkuetta EM-kisoissa 2020 ja MM-kisoissa 2018. 

4. N´Golo Kante, Ranska

Ranskan keskikenttä menee tulevissa MM-kisoissa uusiksi, kun myös N´Golo Kante on sivussa loukkaantumisen takia. Kante on edelleen yksi maailman parhaimmista keskikenttäpelaajista, mutta harmillisesti hänen viimeisimpiä vuosiaan ovat häirinneet lukuisat loukkaantumiset. Tällä kaudella Kante on pystynyt pelaamaan Valioliigassa vain kaksi ottelua. Kante oli tärkeä palanen Ranskaa EM-kisoissa 2020 ja MM-kisoissa 2018.

5. Sergio Ramos, Espanja

Espanjan päävalmentaja Luis Enrique jätti Sergio Ramosin pois viimeisimmistä EM-kisoista rikkonaisen kauden takia. Sama kaava toistui jälleen, kun Enrique jätti Ramosin MM-joukkueen ulkopuolelle. Ramos ei kärsi loukkaantumisista, vaan hänelle ei yksinkertaisesti enää nähdä käyttöä maajoukkueessa. Ramos on pelannut tällä kaudella mainiosti PSG:n alakerrassa. Ramos olisi ansainnut uralleen vielä yhdet MM-kisat.

Broidi

Artikkelin julkaisun jälkeen poisjääneitä staroja:

  • Karim Benzema
  • Sadio Mane

25 EURON ILMAISVETO + 2OO ILMAISKIERROSTAMuita aiheeseen liittyviä juttuja