Jalkapallo

Top 5: viime MM-kisojen hienoimmat maalit

17.11.2022. Jalkapallon MM-kisat ovat taas täällä, mutta muistatko 2018 Venäjällä pelattujen kisojen hienoimmat byyrit? Tässä Broidin listaus viime kisojen komeimmista kihauksista!

1. Benjamin Pavard, Ranska

Neljä vuotta sitten kisojen upein maali nähtiin turnauksen viihdyttävimmässä ottelussa Ranskan ja Argentiinan välillä. Neljännesvälierissä Argentiina johti ottelua jo maalein 2-1, mutta Ranskan takaa-ajon käynnisti tämä upea Benjamin Pavardin sivallus. Laitapuolustaja nousee tukemaan hyökkäystä ja pallo pomppii suotuisasti kohti. Puolustajan laukauksessa on silkinpehmeä kosketus ja pallo kiertää kauniisti takayläkulmaan. Ajaton klassikko, jota tullaan ihastelemaan vielä monien vuosien jälkeen.

2. Toni Kroos, Saksa

Saksan MM-kisat olivat täysi katastrofi joukkueen jäätyä alkulohkossaan viimeiseksi. Saksan näkökulmasta kisojen mieleenpainuvin muisto on Toni Kroosin voittomaali alkulohko-ottelussa Ruotsia vastaan. Ottelun viimeisillä hetkillä Saksa saa sivuvapaapotkun boksin vierestä. Kroos käyttää pallon joukkuekaveri Marco Reusilla, jonka jälkeen Real Madridin pelaajan jalasta lähtee silmiä hivelevä laukaus takakulmaan. Mieletön suoritus noin pienestä kulmasta. Kroosin maalilla Saksa voitti ottelun maalein 2-1.

3. Cristiano Ronaldo, Portugali

Cristiano Ronaldo oli vuonna 2018 maalipörssin toinen neljällä osumalla. Legenda oli liekeissä etenkin ensimmäisessä alkulohko-ottelussa Espanjaa vastaan. Mielettömässä kamppailussa nähtiin yhteensä kuusi maalia ja kaiken kruunasi viimeinen osuma Ronaldon jalasta. Ottelun lopussa Portugali sai vapaapotkun reilusta 20 metristä. Pallon taakse astelee itsevarmasti Ronaldo. Laukaus hyökkääjän jalasta on täydellinen ja tippuu juuri oikea-aikaisesti yläriman alle. Tällä osumalla Portugali venyi tasapeliin maalein 3-3.

4. Ricardo Quaresma, Portugali

Legendaarinen Ricardo Quaresma oli vielä vuonna 2018 osa Portugalin joukkuetta. Quaresma pääsi näyttämään omaa osaamistaan alkulohkon viimeisessä ottelussa Irania vastaan. Maaliin johtaneessa tilanteessa Quaresma pelaa seinäsyötön, jonka myötä hänelle aukeaa tilaa boksin nurkilta. Taitava pelimies ottaa kikkakirjasta esiin tavaramerkkinsä eli laukauksen ulkosyrjällä. Laukaus on täydellinen ja se leijailee kauniisti vasempaan yläkulmaan.

5. Luka Modric, Kroatia

Luka Modric ja Kroatia olivat vuoden 2018 tarina. Modric iski turnauksessa itse kaksi maalia ja Kroatia selvitti tiensä aina MM-finaaliin saakka. Maailmanmestaruuden voitti kuitenkin lopulta Ranska maalein 4-2. Kroatia järjesti alkulohkovaiheessa melkoisen yllätyksen, kun se kaatoi Argentiinan maalein 3-0. Ottelussa Modric viimeisteli itse toisen maalin ja erittäin kauniin sellaisen. Taikuri tekee omat liikkeensä reilussa 20 metrissä ja lähettää matkaan todella upean kiertävän laukauksen. Maagiselta pelaajalta maaginen maali.

Broidi


25 EURON ILMAISVETO + 2OO ILMAISKIERROSTAMuita aiheeseen liittyviä juttuja