Jalkapallo

Huuhkajilla pakkovoiton paikka lauantaina Zenicassa

11.11.2021. Huuhkajien toivo vuoden päässä siintävistä jalkapallon MM-kisoista elää vielä. Toki kaksi viimeistä karsintaottelua on joukkueen vedettävä täydellisesti ja ensimmäinen haaste on edessä lauantaina vierasottelussa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Lue ennakko alta ja nappaa huipputarjous Suomen voitolle!

Ennakko: Bosnia – Suomi

Huipputärkeän karsintaottelun yllä liikkuu tummia pilviä, sillä Bosnia ja Hertsegovina on parhaillaan keskellä poliittista kriisiä. Pahimmassa skenaariossa maata uhkaa jopa sisällissota. Koronatilanteen takia suomalaisia vierasfanejakaan ei oltu päästämässä otteluun, mutta uusimpien tietojen mukaan reissuun matkanneet kannattajat pääsevät katsomoon huhuilemaan suosikeilleen.

Todella tasainen karsintalohko D vetää viimeisiään ja Suomella on käytännössä pakkovoiton paikka lauantaina, mikäli se meinaa säilyttää mahdollisuutensa MM-kisoihin 2022. Ranska on karannut karsintalohkon kärjessä 12 pisteellä kolmen pisteen päähän Ukrainasta.

Suomi sekä Bosnia ja Hertsegovina tulevat lohkossa heidän jälkeen sijoilla kolme ja neljä kahdeksalla sekä seitsemällä pisteellä. Lohkon voittaja pääsee arvokisoihin automaattisesti kun taas lohkokakkonen joutuu taistelemaan paikastaan lohkovaiheen jälkeen käytävien jatkokarsintojen kautta.

Päävalmentaja Markku Kanervan valitsemasta joukkueesta marraskuun maaotteluihin ei yllätyksiä löytynyt. Ilahduttava uutinen on Jere Urosen paluu maajoukkueen puolustukseen oltuaan sivussa edellisistä karsintaotteluista loukkaantumisen takia.

Urosen lisäksi paluun loukkaantumisten jälkeen joukkueen mukaan tekevät Daniel O’ Shaughnessy sekä Marcus Forss. Loukkaantunut Nikolai Alho on sivussa, kuten myös joukkueen kapteeni Tim Sparv.

Viimeisimmissä karsintaotteluissa lokakuussa Suomi koki kotitappion Ukrainalle ja voitti Kazakstanin vieraissa lukemin 0-2. Viime keväänä Suomi taipui Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan 2-2-tasapeliin Teemu Pukin kahdesta maalista huolimatta. Edellinen vierasottelu Zenicassa lokakuussa 2019 oli Huuhkajille painajaismainen kotijoukkueen murskattua suomalaiset tylyin lukemin 4-1.

Bosnia ja Hertsegovina tulee olemaan Suomelle todella kova vastustaja, sillä hyvän kotivireensä lisäksi joukkue on pelannut syksyn kaikki viisi maaottelua ilman tappioita. Se on kesän jälkeen kerännyt Kazakstanilta neljä pistettä ja pelannut tasan sekä Ranskan että Ukrainan kanssa.

Bosnia ja Hertsegovinan ykköstähti Edin Dzeko kärsi loukkaantumisen viimeisessä ottelussaan ennen maajoukkuetaukoa, joten hänen pelaaminen Suomea vastaan on vielä hyvin epävarmaa.


Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja