Jääkiekko

Nuoret Leijonat lähtevät kultajahtiin tapaninpäivänä

22.12.2021. Yksi vuoden odotetuimmista urheilutapahtumista alkaa jälleen tapaninpäivänä, kun alle 20-vuotiaiden MM-kisat pärähtävät käyntiin Edmontonissa. Nuoret Leijonat ei ole tälläkään kertaa ykkössuosikki maailmanmestariksi, mutta mitalipeleihin selvitessä kaikki on joukkueelle mahdollista.

Euro Suomen MM-kullalle tuo satasen

  1. Avaa pelitili NordicBetille
  2. Talleta vähintään 1O euroa
  3. Veikkaa Leijonien maailmanmestaruutta korotetulla kertoimella 1OO.OO

Ennakko: Nuoret Leijonat MM-kisoissa 2021

Suomi pelaa kahdesta alkulohkosta A-lohkossa, jossa vastaan asettuu ennakkosuosikki Kanadan lisäksi Tshekki, Saksa ja Itävalta. Suomi lähtee kisoihin toista kertaa peräkkäin päävalmentajanaan Antti Pennanen, jonka valinnoista ei tänä vuonna löytynyt suuria yllätyksiä. Suomi lähtee jälleen kisoihin vahvalla joukkueella siitäkin huolimatta, että Aatu Räty ja Rami Määttä jouduttiin jättämään joukkueesta pois Porin Ässien ja Mikkelin Jukurien karanteenien vuoksi. 

Maalivahdit

Maalivahtiosasto on ennakolta Suomen joukkueen heikkous ja suurin kysymysmerkki. Yksikään joukkueeseen valituista maalivahdeista ei ole torjunut aiemmin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joten marssijärjestys valitaan todennäköisesti vasta alkulohkon aikana. Vahvimmin ykkösmaalivahdin paikasta kamppailevat Oulun Kärppien Joel Blomqvist sekä OHL:ssä Kanadassa pelaava Leevi Meriläinen. Blomqvist on pelannut pienellä vastuulla hienon syksyn Liigassa kun taas Meriläinen on NHL-seura Ottawa Senatorsin sopimuspelaajia ja OHL:ssä vastuuta on tullut syksyllä 21 ottelussa.

Puolustajat

Puolustus on ennakolta taas Suomen suurin vahvuus. Tämän vuoden pakistossa on todella paljon kiekollista osaamista ja luistelussa se ei tule häviämään kenellekään. Puolustuksen kärkinimeksi povataan Kärppien Topi Niemelää, joka valittiin viime vuoden MM-kisoissa parhaaksi puolustajaksi. Niemelän ohella pakisto tulee tänä vuonna Liigasta. Niemelän lisäksi tulosta voidaan puolustuksessa odottaa muun muassa TPS:n pakkiparilta Ruben Rafkin ja Eemil Viro

Hyökkääjät

Aatu Rädyn poisjäänti jättää joukkueeseen ison loven jo valmiiksi kapealle sentteriosastolle. Laadukkaita laitahyökkääjiä joukkueesta löytyykin sitten taas sitäkin enemmän, joista parhaimpina esimerkkeinä toimivat Liiga-syksyn suurin komeetta Joakim Kemell, AHL-hyökkääjä Roby Järventie sekä Kärppien Ville Koivunen. Potentiaalia hyökkäyspäässä on todella paljon, mutta kuinka moni saa sitä itsestään kokonaan irti? Minkälaisen roolin esimerkiksi heikkoa syksyä pelaava supertalentti Brad Lambert joukkueesta saa?


Pikkuleijonat mestaruuteen?

Löydät Broidin muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja