Jääkiekko

Nuoret Leijonat hakevat toista voittoaan Itävaltaa vastaan

27.12.2021. Saksa-voiton jälkeen Nuoret Leijonat jatkavat matkaansa MM-kisoissa heti maanantaina, jolloin vastaan asettuu ennakkoon lohkon heikoin joukkue Itävalta. Jatkaako Suomi voitollista turnaustaan myös maanantai-illan ottelussa?

Euro Suomen 1. erän voitolle tuo viisikymppiä

  1. Avaa pelitili NordicBetille
  2. Talleta vähintään 1O euroa
  3. Lyö euro Suomen 1. erän voitolle jättikertoimella 5O.OO
  4. Jos Suomi johtaa Itävaltaa 1. erän jälkeen, sinä voitat viisikymppiä!

Ennakko: Itävalta – Suomi

Itävalta aloittaa oman taipaleensa A-lohkossa vasta maanantaina kun taas kaikki lohkon neljä muuta joukkuetta aloittivat oman turnauksensa jo tapaninpäivänä. Suomi on kohdannut Itävallan aikaisemmin tämän tason MM-kisoissa vain kertaalleen vuonna 2009, jolloin Suomi oli selvästi parempi lukemin 10-1. 

Itävallalla alkaa kolmas peräkkäinen vuosi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa siitäkin huolimatta, että se oli viime vuonna kisojen selvä heittopussi. Joukkue hävisi viime vuonna kaikki neljä otteluaan ilman ainuttakaan pistettä rumalla maalierolla 1-29.

Itävalta kuitenkin säilyi korkeimmalla tasolla ilman tippumista kiitos vallitsevan epidemian, joka perui MM-kisojen karsinnat. Itävalta lähtee kisoihin ilman paineita, sillä tänäkään vuonna ei pelata karsintoja epidemian vaikeuttaessa selkeästi myös tätä alkavaa turnausta.

Esimakua tulevasta turnauksesta Itävalta sai ainoasta harjoitusottelustaan, jonka se pelasi ennen joulua Ruotsia vastaan häviten lukemin 7-0. Itävallan valmistautuminen Suomea vastaan sai takapakkia sunnuntai-iltana, kun joukkue määrättiin karanteeniin joukkueen sisällä esiintyneen positiivisen testituloksen takia. Toivon mukaan joukkue pääsee huomenna terveenä kaukaloon Suomea vastaan.

Suomi aloitti oman turnauksensa tapaninpäivänä 3-1-voitolla Saksasta. Saksa oli ennakkoon suuri altavastaaja, mutta se yllätti Suomen varsinkin avauserässä fyysisyydellään ja loistavalla yhteispelillään. Suomen kolmesta maalista kahdesta vastasi JYPin keskushyökkääjä Samuel Helenius. Helenius muodosti ottelussa timanttisen duon toisen JYP-hyökkääjä Brad Lambertin kanssa, joka iski vierellä tehopisteet 0+2.

Lambertilla on takana vaikea syksy Liigassa, mutta avausottelussa 18-vuotias huippulupaus oli ottelun paras pelaaja loistavalla luistelullaan ja älykkäillä hyökkäyspään ratkaisuillaan. Lisäksi kehuja avausottelusta ansaitsee maalivahti Leevi Meriläinen, joka pelasi todella hyvin debyytissään 23 torjunnan kera.

Suomen tulee Itävaltaa vastaan parantaa oman hyökkäyspelaamisen nopeutta ja selkeyttä. Saksaa vastaan tasakentällisin pelaaminen oli paikka paikoin erittäin hankalaa ja paikoille joukkueen tulee päästä jatkossa huomattavasti avausottelua paremmin.


Suomi voittaa 1. erän Itävaltaa vastaan?

Löydät Broidin muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja