Jalkapallo

Man City selvä suosikki Manchesterin derbyssä

4.3.2022. Sunnuntaina Valioliigassa pelataan kauden toinen Manchesterin derby. Sarjakärki City lähtee paikallisotteluun selvänä suosikkina, sillä Unitedin pelaaminen on parhaimmillaankin kohtalaista. Lue ennakko alta ja hyödynnä tarjous otteluun!


Ennakko: Manchester City – Manchester United

Manchester City johtaa Valioliigaa 27 ottelun jälkeen kuuden pisteen erolla yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Liverpooliin. City on tämän vuoden puolella päästänyt Liverpoolin takaisin mestaruustaisteluun mukaan tasapelillä Southamptonia vastaan ja tappiolla Tottenhamille. 

Kyseisistä tuloksista huolimatta City on edelleen Euroopan kirkkainta kärkeä mielipuolisella kokoonpanollaan. Kaikki kilpailut mukaan lukien City on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi. Nämä kaikki viisi voittoa ovat tulleet joukkueelle siten, että vastustaja on jäänyt ilman tehtyä maalia. Edelliseen kuuteen otteluun ainoat maalit Cityn verkkoon on tehnyt Tottenham, joka onnistui maalinteossa taannoin kolme kertaa. Cityn paras maalintekijä tämän kauden Valioliigassa on ollut Raheem Sterling kymmenellä täysosumalla.

Manchester United on 27 ottelun jälkeen Valioliigassa neljäntenä 19 pistettä paikallisvastustajaansa vähemmän keränneenä. Unitedille otteluiden voittaminen on ollut viime aikoina erittäin vaikeaa, sillä kaikki kilpailut mukaan lukien joukkueen seitsemästä edellisestä ottelusta peräti kuusi on päättynyt tasapeliin. Joukkue on pelannut viimeiset 11 otteluaan tappioitta, mutta jatkuvat tasatulokset näkyvät väistämättä punaisten paholaisten pistepussissa. 

United on saanut puolustuspelaamiseensa viime aikoina jonkinlaista tolkkua, mutta joukkueen suurimmat ongelmat ovat edelleen hyökkäyspelaamisessa ja sitä myöten maalinteossa. Parhaiten Unitedin joukkueesta maalinteossa ovat tämän kauden Valioliigassa onnistuneet Cristiano Ronaldo ja Bruno Fernandes yhdeksällä osumalla. 

Kauden ensimmäinen Manchesterin derby päättyi marraskuussa Cityn 2-0-voittoon. Unitedin kannalta kyseinen ottelu alkoi katastrofaalisesti, kun puolustaja Eric Bailly teki oman maalin jo seitsemännellä minuutilla. Ensimmäisen puoliajan lopussa taivaansinisten johdon tuplasi Bernardo Silva

Unitedille toivoa sunnuntain kohtaamiseen tuo se, että joukkue on onnistunut voittamaan edellisestä kuudesta derbystä peräti kolme. Kaiken kaikkiaan Manchesterin paikalliskamppailut ovat olleet viime vuosina vähämaalisia, sillä edellisen kerran näissä otteluissa on nähty vähintään kolme maalia tammikuussa 2020.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja