Jalkapallo

Liverpool ja Manchester United iskevät yhteen sunnuntaina

4.3.2023. Sunnuntai-iltana Valioliigassa pelataan todella hieno ottelu Liverpoolin ja Manchester Unitedin kesken. Saako Unitedin voittokulku jatkoa myös Anfieldillä? Lue ennakko alta ja nappaa jopa satasen ilmaisveto!

Ennakko: Liverpool – Man United

Manchester United on Valioliigassa kolmantena 49 pisteellä ja joukkue on vielä ohuesti mukana sarjan mestaruustaistelussa. Liverpool on piristynyt viime viikkoina ja joukkueen sijoitus on kuudes. Joukkueen piste-ero tulevaan vastustajaan on kymmenen pistettä.

Liverpool on pelannut Valioliigassa neljä ottelua peräkkäin tappioitta. Kyseisistä otteluista joukkue on voittanut kolme ja pitänyt jokaisessa maalinsa puhtaana. Edellisen kerran Liverpool on päästänyt Valioliigassa maalin 4. helmikuuta Wolvesia vastaan. Liverpool on ottanut kaikki kolme voittoansa maalein 2-0 ja näistä voitoista viimeisin tuli keskiviikkoiltana Wolvesia vastaan. Liverpool karkasi toisella puoliajalla voittoon Virgil Van Dijkin ja Mohamed Salahin maaleilla. 

Manchester United on joukkueena huimassa vireessä. Kaikki kilpailut mukaan lukien United on pelannut 11 ottelua peräkkäin tappioitta. Joukkue on ottanut neljä peräkkäistä voittoa West Hamista, Newcastlesta, Barcelonasta ja Leicesteristä. United juhli viikonloppuna Liiga-cupin mestaruutta Wembleyllä. Joukkue voitti ensimmäisen pokaalinsa viimeiseen kuuteen vuoteen. United pelasi niin ikään keskiviikkoiltana, mutta vuorossa oli FA-Cupin ottelu West Hamia vastaan. United voitti kyseisen ottelun toisen puoliajan hurjestelulla maalein 3-1.

Unitedin puolelta seurantaan kannattaa ottaa Marcus Rashford. Rashford on ollut MM-kisojen jälkeen maailman paras pelaaja ja hän on iskenyt Qatarin jälkeen 17 maalia 20 otteluun.

Manchester United voitti elokuussa joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen maalein 2-1. Liverpool lähti otteluun suurena ennakkosuosikkina, mutta United kampesi voittoon Jadon Sanchon ja Rashfordin maaleilla. 

United ei ole viime vuosina Anfieldillä juhlinut. Seitsemästä edellisestä Anfieldillä pelatusta kohtaamisesta Liverpool on voittanut neljä ja kolme on päättynyt tasan. United on vieraissa edellisen kerran juhlinut Liverpoolia vastaan tammikuussa vuonna 2016. Silloin ottelun voittomaalista vastasi seuralegenda Wayne Rooney.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja