Jääkiekko

Top 5: NHL:n kovimmat siirrot

6.3.2023. NHL:n siirtoikkuna meni kiinni perjantai-iltana. Tässä artikkelissa otetaan kiinni viihdyttävän Trade Deadlinen viiteen kovimpaan siirtoon.

1. Patrick Kane, New York Rangers

Siirtoikkunan suurin kala Patrick Kane livahti New York Rangersin nuttuun. Tämä kevät on 34-vuotiaan pelaajan kohdalla ensimmäinen, kun hän edustaa jotain muuta seuraa kuin Chicago Blackhawksia. Kane teki debyyttinsä uudessa joukkueessa perjantain vastaisena yönä Ottawaa vastaan.

Kanen kausi on ollut toistaiseksi heikko, mutta hyökkääjällä oli motivaatio-ongelmia heikossa Chicagon joukkueessa. Kane on ennen kaikkea isojen pelien pelaaja ja hän on iskenyt NHL-urallaan 136 pudotuspeliotteluun huimat tehopisteet 52+80=132.

2. Vladimir Tarasenko, New York Rangers

New York Rangers löi tässä siirtoikkunassa kaikki panokset keskelle pöytää. 31-vuotias Vladimir Tarasenko on edustanut koko uransa St. Louis Bluesia, mutta nyt hän pääsee jahtaamaan Stanley Cupia muun muassa Kanen kanssa. Tarasenko on siirtonsa jälkeen pelannut Rangersissä 11 ottelua tehopistein 4+4=8.

Tarasenkon viime vuodet ovat olleet rikkonaisia, mutta hyökkääjä tunnetaan edelleen vaarallisena maalintekijänä. Muun muassa pudotuspeleissä Tarasenko on tehnyt uransa aikana yhteensä 41 maalia 90 otteluun.


Nappaa 1OO ilmaiskierrosta – ei kierrätystä

  1. Avaa pelitili
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Saat 1OO ilmaiskierrosta ilman kierrätysehtoja!

3. Ryan O´Reilly, Toronto Maple Leafs

Toronto oli yksi siirtoikkunan suurimmista voittajista. Joukkueen merkittävin hankinta oli keskushyökkääjä Ryan O´Reilly. 32-vuotias kanadalainen toimi kolmen kauden ajan St. Louisin kapteenina ja häntä pidetään yhtenä tämän sarjan parhaimmista puolustavista hyökkääjistä.

O´Reilly tuo joukkueeseen johtajuutta, kokemusta ja luotettavuutta. Hyökkääjän tulon myötä Torontolla on yksi sarjan parhaimmista keskushyökkääjä trioista. O´Reilly johdatti St. Louisin mestaruuteen keväällä 2019.

4. Timo Meier, New Jersey Devils

Kauden sensaatiojoukkue New Jersey Devils vastasi tässä siirtoikkunassa idän valtavaan kilpavarusteluun Timo Meierillä. 26-vuotias sveitsiläinen oli todella haluttua tavaraa siirtomarkkinoilla ja hän tekee Devilsistä entistä vahvemman. Meier edusti NHL:ssä San Jose Sharksia seitsemän kauden ajan.

Meier kuuluu NHL:n eliittiin ja isokokoinen hyökkääjä on pelannut heikossa San Josessa hyvän kauden. Sveitsiläinen on nakuttanut tällä kaudella 57 otteluun 31 maalia ja 52 tehopistettä.

5. Jakob Chychrun, Ottawa Senators

Jakob Chychrunin usean vuoden mittainen siirtosaaga tuli vihdoin päätökseensä. 24-vuotias puolustaja on edustanut koko uransa Arizona Coyotesia, mutta on ollut lähtökuopissa jo pidemmän aikaa. Chychrun on kokonaisvaltaisesti erittäin laadukas puolustaja, jolla on kykyjä hyökkäyspäässä.

Chychrun on osa Ottawan valoisaa tulevaisuutta. Seura nappasi puolustajan hyvään hintaan ja hän tuo joukkueeseen leveyttä sekä jämäkkyyttä. Ottawalla on joukkueen uudelleenrakennus vahvasti käynnissä ja odotukset tulevaisuuden suhteen ovat suuret.

Broidi


Nappaa 1OO ilmaiskierrosta – ei kierrätystä

  1. Avaa pelitili
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Saat 1OO ilmaiskierrosta ilman kierrätysehtoja!

Muita aiheeseen liittyviä juttuja