Blogi

Carey Price voitti, Montreal Canadiens voitti, jääkiekko voitti!

7.4.2022. Kun katsotaan Montreal Canadiensin kautta, valopilkut ovat olleet hyvin vähissä.

Ensiksi joukkue menetti sairastuvalle kapteeninsa Shea Weberin, jonka pelaajaura on suurella todennäköisyydellä paketissa. Samoihin aikoihin julki tuli tieto, ettei myöskään Carey Pricea tulla näkemään pitkään aikaan Canadiens-nutussa, polvivamman vuoksi.

Myöhemmin paljastui, että koko NHL-uransa ajan maailman parhaiden jääkiekkomaalivahtien joukkoon kuulunut Price oli hakeutunut NHL:n päihdeohjelmaan päihteiden väärinkäytön seurauksena.

Kaiken tämän lisäksi tämä viime kauden Stanley Cup -finalisti ja jääkiekkomaailman perinteisin seura on irtisanonut kuluvalla kaudella sekä GM:nsä Marc Bergevinin että päävalmentajansa Dominique Ducharmen.

Useat pelaajat ovat vaihtaneet maisemaa vaihtokauppojen kautta, eikä Canadiensilla ole ollut enää hetkeen aikaan asiaa pudotuspeleihin edes matemaattisesti.

Kaiken kaikkiaan Canadiensin kausi on ollut sellainen fiasko, ettei paremmasta väliä; viime NHL-kauden toiseksi parhaasta joukkueesta ei ole ollut enää tietoakaan.


Lisäjännitystä peleihin?


Vaikka viime kauden Stanley Cup -finaalipaikka miellyttikin Canadiens-faneja siihen malliin, että koko Montreal meni enemmän kuin sekaisin, tällä kaudella on tapahtunut jotain paljon suurempaa.

Vaikka jääkiekko onkin kertakaikkisen upeaa viihdettä – etenkin NHL-kiekko – samaan aikaan elämässä on paljon tärkeämpiäkin asioita.

Yksi näistä asioista on ehdottomasti terveys: kun kyse on ihmisen terveydestä, tällöin urheilu jää hyvin nopeasti hopeasijalle.

Canadiensin katastrofaalisen heikko suoritustaso ei ole ollut kuluvan kauden osalta se synkin asia, tai viime kevät valoisin asia miesmuistiin: Montrealissa on tapahtunut jotain paljon suurempaa ja merkittävämpää, joka tulee toivon mukaan myös päättymään positiivisissa merkeissä.

Kyse on totta kai Carey Pricesta.

Kuluvalla viikolla pääsimme nimittäin kuulemaan ilouutisen: tämä 34-vuotias perheenisä ja maalivahti matkaa ensimmäistä kertaa sitten hoitoon hakeutumisen Canadiensin mukana vieraspeleihin.

Tositoimissa Pricea ei tulla ainakaan vielä toistaiseksi näkemään, mutta tämä on paljon jättimäisempi askel kuin NHL-ottelun pelaaminen. Ja itse asiassa se paluu kaukaloon saattaa tapahtua niin ikään lähitulevaisuudessa, sillä Pricen tilanne kahden vierasottelun jälkeisen kotiottelun osalta on vielä auki.

***

Montreal Canadiensin päävalmentajana toimii tällä hetkellä, ainakin tilapäisesti, kaikkien rakastama pelaajalegenda Martin St. Louis.

St. Louis’n kommentit Carey Pricen potentiaalisen paluun, ja ennen kaikkea treeneissä nähtyjen edesottamusten osalta olivat lupauksia herättäviä, kun hän kommentoi suojattinsa tilannetta aiemmin tällä viikolla.

”Mielestäni hän näytti hyvältä tänään. En tokikaan keskity jokaiseen Careyn tekemään toistoon, sillä harjoituksia vetäessä sitä keskittyy moneen muuhunkin asiaan kuin vain hänen kohtaamiinsa laukauksiin. Mutta se mitä huomasin tänään – hänen tekemisensä näytti melkoisen hyvältä.”

Näiden kommenttien myötä käyntiin lähti totta kai se vanha tuttu huhumylly, jossa keskustelu ohjautui välittömästi potentiaaliseen vaihtokauppaan ja siihen, missä Price nähdään ensi kaudella.

Nämä seikat ovat kuitenkin täysin toissijaisia. Sen sijaan meidän tulee iloita ennen kaikkea siitä, että juuri nyt Pricen tilanne näyttää henkilökohtaisella tasolla paljon paremmalta kuin vielä joitain kuukausia sitten.

Siitä tulee iloita ennen kaikkea siksi, että joidenkin samanlaisten vaikeuksien kanssa kamppailleiden urheilijoiden kohdalla lopputulema on ollut täysin toinen.

Carey Price voitti, Montreal Canadiens voitti, jääkiekko voitti!

–Marko Ollonqvist

Marko Ollonqvist on muun muassa Kanadassa urheilun merkeissä kirjeenvaihtajana toiminut ja jo kolmella eri vuosikymmenellä NHL:n parissa työskennellyt vapaa toimittaja, jonka blogitekstit julkaistaan Broidi.com-sivustolla joka torstai.


Lisäjännitystä peleihin?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja