Jalkapallo

Manchester City ja Liverpool kohtaavat FA Cupissa

15.4.2022 Valioliigan parhaat joukkueet Manchester City ja Liverpool kohtaavat toisensa jälleen lauantaina. Tällä kertaa kuitenkin pelataan neutraalilla kentällä Wembleyllä ja panoksena on paikka FA Cupin finaaliin. Lue ennakko alta ja nappaa tarjous otteluun!


Ennakko: Manchester City – Liverpool

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran vajaa viikko sitten sunnuntaina 10. huhtikuuta. Silloin panoksena oli Valioliigan mestaruustaistelu. Manchesterissa pelattua ottelua City hallitsi ja johti kahteen otteeseen, mutta Liverpool nousi sitkeästi kahdesti tasoihin ottelun päätyttyä tasatulokseen 2-2. 

Molemmat joukkueet selvittivät kuluvalla viikolla tiensä Mestarien liigan välieriin. City kävi tunnepitoisen ja erittäin tiukan kamppailun Atletico Madridia vastaan. Otteluparin jälkimmäinen osaottelu päättyi keskiviikkona 0-0 ja City paineli jatkoon yhteismaalein 1-0. Liverpool puolestaan kellisti omassa otteluparissaan Benfican yhteismaalein 6-4. Viihdyttävän otteluparin jälkimmäinen osaottelu päättyi keskiviikkona tasan 3-3.

Molemmat joukkueet aloittivat matkansa FA Cupissa turnauksen kolmannelta kierrokselta. City on pudottanut turnauksessa kolme alasarjajoukkuetta Swindonin, Fulhamin ja Peterboroughin sekä Valioliigaseura Southamptonin. Liverpool on niin ikään kohdannut toistaiseksi kolme alasarjajoukkuetta Shrewsburyn, Cardiffin ja Nottinghamin sekä Valioliigaseura Norwichin. Täten molemmat joukkueet pääsevät vasta tulevassa ottelussa kunnolla testiin.

Valioliigassa mestaruus ratkaistaan Manchester Cityn ja Liverpoolin kesken. City johtaa Valioliigaa 31 kierroksen jälkeen vain yhden pisteen erolla Liverpooliin nähden. Valioliigassa viimeisen kymmenen ottelun otannalla Liverpool on ollut Cityä selvästi parempi joukkue pistein 28-21. Tällä kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset ovat päättyneet Valioliigassa tasan 2-2. Edellisen kerran Liverpool on onnistunut voittamaan Cityn marraskuussa 2019. 

Joukkueet tulevat todennäköisesti kierrättämään paljon kokoonpanoaan, sillä molemmilla on alla tiukka ottelutahti niin Valioliigasta kuin Mestarien liigasta. Kokoonpanon laajuudessa City voittaa Liverpoolin selkeästi, mikä antaa taivaansinisille pienen edun kohti tulevaa ottelua. 

Näiden joukkueiden kohtaaminen oli viime sunnuntaina täyttä taidetta, joten tämäkään ottelu tuskin jättää ketään kylmäksi. Cityn ja Liverpoolin kohtaamisissa ottelun tempo on jokaisella kerralla päätä huimaavaa.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja