Jalkapallo

Top 10: Maailman kalleimmat jalkapalloilijat

20.7.2022. 23-vuotias PSG-tähti Kylian Mbappe ja Man Cityyn siirtynyt 22-vuotias Erling Haaland ovat täysin omilla luvuillaan pelaajien markkina-arvoja arvioivan Transfermarkt-sivuston listauksessa. Ranskalaisen maailmanmestarin hintalappu on huimat 160 miljoonaa ja Haalandin 150 miljoonaa euroa.

Maailman kymmenen kalleimman futarin joukkoon mahtuu kuusi pelimiestä Englannin Valioliigasta, kaksi Espanjasta sekä yksi Ranskasta ja Italiasta. Eniten pelaajia on Pep Guardiolan Manchester Citystä: kolme kappaletta. 

Nuoret pelaajat ovat valokeilassa myös kärkikaksikon takana, sillä kolmannella sijalla majailee huippukauden pelannut Real Madridin Vinicius Junior (100 milj. euroa) ja neljäntenä Cityn hyökkäyksestä tuttu Phil Foden (90 milj. euroa).

Miksei Lionel ole messissä?

PSG:ssä vaikean kauden pelannut Lionel Messi, 35, on pudonnut listalta pois. Syyksi on helppo päätellä pelaajan ikä: pelivuosia ei ole enää liiaksi jäljellä. Valitettavasti. Argentiinalainen on 50 miljoonan arvollaan sijalla 91.

37-vuotias Cristiano Ronaldo on edelleen yksi lajin parhaista maalintekijöistä, mutta ei mahdu lähellekään kärkisijoja. Sivuston mukaan lusitaanin arvo on 30 miljoonaa euroa, mikä oikeuttaa vasta sijalle 219.

Top 10: maailman arvokkaimmat pelaajat


Vain uusille asiakkaille.

Kanuunasta kajahtaa!


Kanuuna ja testattu? Katso kaikki tarjoukset

–Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja