Jääkiekko

Tappara ja TPS iskevät yhteen Liigan avausottelussa

12.9.2022. Hallitseva Suomen mestari Tappara saa tiistaina Nokia Arenalla vastaansa kevään finaalivastustaja TPS:n. Liiga-kauden alkamisen kunniaksi tarjoamme korotetun kertoimen Tapparan voitolle – katso ohjeet alta ja nappaa omasi!


Liigan suurimmat mestarisuosikit

1. Tappara

Hallitseva Suomen mestari lähtee tulevaan Liiga-kauteen suurimpana mestarisuosikkina. Kirvesrinnat ovat jatkaneet siitä mihin he viime keväänä jäivät, sillä syksyllä harjoitusotteluista joukkue voitti jokaisen ja CHL:ssä neljästä ottelusta kolme on päätynyt seuran voittoon. Pelaajamateriaali Tapparalla on täysin järjetön – hyvällä tavalla.

Tapparasta pois lähtivät kesällä muun muassa Otto Leskinen, Anton Levtchi ja Joona Luoto. Joukkueen rosterista kertoo paljon kuitenkin se, että heidän perään ei Tampereella enään itketä. Tapparaan kesällä tulivat maajoukkuetason pelaajat Valtteri Kemiläinen, Jori Lehterä ja Niko Ojamäki. Kemiläistä pidetään sarjan parhaana puolustajana, Lehterä on monien papereissa jo varma pistepörssin voittaja ja Ojamäki maalipörssin voittaja. Tähtiloistoa voisi jatkaa loputtomiin Waltteri Merelän, Mikael Seppälän ja Christian Heljangon kaltaisilla pelaajilla. Tällä pelaajamateriaalilla Tappara tulee olemaan sarjan paras erikoistilannejoukkue. Viime kevät oli vain esimakua siitä, mitä tuleva kausi tämän joukkueen kohdalla tuo tullessaan.

2. Kärpät

Puolen Suomen Kärpät hakee paluuta huipulle Lauri Marjamäen johdolla. Helmikuussa Kärppien penkin taakse palannut mestarivalmentaja nosti joukkueen runkosarjassa kuudenneksi, mutta pudotuspeleissä tuli lähtö jo puolivälierissä Ilvestä vastaan. Tämä on menestyksekkäässä seurassa anteeksiantamatonta ja kesällä satsaukset ovatkin olleet massiivisia.

Marjamäen työ Kärppien kanssa on vielä pahasti kesken, joten syksy voi Oulussa mennä vielä tunnustellessa. Joukkueen timanttinen pelaajisto kuitenkin auttaa tämän ongelman kanssa. Kärpät vastasi kesällä muiden seurojen kilpavarusteluun siten, että joukkueen pelaajabudjetti on sarjan korkein yhdessä HIFK:n kanssa. Kärppien seurajohto potki kesällä kaikki alisuorittaneet pelaajat pois ja hankki tilalle taattua laatua. Kärppien kokoonpanossa viilettää tulevalla kaudella useampi maajoukkuetason pelaaja. Kesän hankintalistalla olivat Tommi Kivistö, David Rundblad, Joonas Kemppainen, Cody Kunyk, Peter Tiivola, Marko Anttila, Kasper Björkqvist ja Teemu Turunen. Runkosarjassa Kärpät ailahtelee Tapparaa enemmän, mutta keväällä voimasuhteet voivat ihan hyvin kääntyä ylösalaisin.


Muita aiheeseen liittyviä juttuja