Jääkiekko

NHL Global Series – muistatko Patrik Laineen hattutempun vuodelta 2018?

3.11.2022. Tamperelaisen jääkiekkoilun kasvatti ja seuratuin suomalainen NHL:n supertähti Patrik Laine pelaa tulevana viikonloppuna kotikaupungissaan kaksi NHL:n runkosarjaottelua. Tässä artikkelissa muistellaan miehen edellistä nappiin mennyttä Suomen visiittiä vuodelta 2018.


Coloradolle jättikerroin 3O.OO perjantain matsiin

  1. Avaa pelitili Mobilebetille
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Lyö 1 euro Coloradon voitolle (sis. jatkoajan)
  4. Vedon osuessa saat normaalin voiton lisäksi 3O euron ilmaisvedon ilman kierrätystä!

NHL palasi Suomeen vuonna 2018 pitkän seitsemän vuoden odotuksen jälkeen. Joukkueiksi silloin valikoituivat Winnipeg Jets ja Florida Panthers, joiden johtavina pelaajina toimivat suomalaiset Patrik Laine ja Aleksander Barkov. Odotukset näitä pelejä kohden olivat korkealla, sillä liput myytiin loppuun alle viidessä minuutissa.

Kahdesta kohtaamisesta ensimmäinen pelattiin Hartwall Areenalla 1. marraskuuta. Ottelu eteni puoleenväliin saakka tasatilanteessa 1-1, kunnes Laineen piiska iski ensimmäisen kerran ylivoimalla ajassa 35.14. Florida tuli toisessa erässä jälleen tasoihin, mutta kolmannessa erässä Laine tulitti ylivoimalla joukkueensa toistamiseen johtoon. 

Ottelu eteni loppuhetkille saakka Winnipegin 3-2-johdossa ja Laine viimeisteli upean iltansa hattutemppuun osumalla tyhjään Florida-maaliin. Loppuunmyyty Hartwall Areena sai haluamansa ja Lainetta juhlittiin ottelun suurimpana sankarina.

Ensimmäiset kaksi maalia olivat taattua Lainetta. Ylivoimalla maalit syntyivät tutulta vasemmalta viikseltä vetäjän paikalta. Ensimmäinen syntyi tarkalla rannelaukauksella ja jälkimmäinen syöksyi verkon perukoille lyöntilaukauksella suoraan syötöstä. 

Laine oli ennen Helsingin reissua tahkonnut viisi ottelua ilman tehopisteitä. Tesoman tykillä oli kotiyleisön edessä suuret näytönhalut ja hänellä oli paikat jopa viiteen maaliin. 

– Olisin voinut tehdä vaikka viisi maalia. Oli siinä pari läpiajoakin, mutta ei mennyt tolppien väliin. Halusin antaa yleisön rahoille vastinetta. Nyt sain kolme maalia, Laine tuumi Ylelle ottelun jälkeen.

Seuraavana päivänä toisessa kohtaamisessa Laine iski yhden maalin lisää ylivoimalla. Jälkimmäisen ottelun Florida kuitenkin voitti maalein 2-4. Hattutemppua ja neljän maalin viikonloppua muisteltiin ja hehkutettiin Suomen kamaralla pitkään ja ansioituneesti.

Broidi


Coloradolle jättikerroin 3O.OO perjantain matsiin

  1. Avaa pelitili Mobilebetille
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Lyö 1 euro Coloradon voitolle (sis. jatkoajan)
  4. Vedon osuessa saat normaalin voiton lisäksi 3O euron ilmaisvedon ilman kierrätystä!

Muita aiheeseen liittyviä juttuja