Jääkiekko

Pelivihje: Buffalo Sabres – San Jose Sharks 15.1.

15.1.2024. Martin Luther Kingin päivä tuo perinteisesti laajan kattauksen alkuillan NHL-kiekkoa. Päivän ensimmäisessä pelissä katseet kääntyvät altavastaajan suuntaan.

Buffalo kiperässä tilanteessa

Buffalo Sabres sai lohduttavia uutisia Tage Thompsonin palatessa kaukaloon lauantain iltapäiväpelissä. Ottelusta ei muuten jäänyt positiivista sanottavaa, sillä Sabres jäi maaleitta ja vei maaliodottamasta vain 41 prosenttia nimiinsä. Tilanne on jo erittäin tukala itäisen konferenssin 13. sijalla ja yhdeksän pisteen päässä pudotuspelisijoista.

Runkosarjan ensimmäisen puoliskon aikana Buffalon ongelmat ovat vaihdelleet tehottomasta viimeistelystä heikkoon maalivahtipeliin. Devon Levi on jo lähitulevaisuudessa ratkaisu Sabresin maalivahtiongelmiin, mutta vielä tällä hetkellä oppirahoja on maksettavana. Puolustuspäätä rasittaa myös Mattias Samuelssonin loukkaantuminen, joskin Samuelsson saattaa pelata jo tässä pelissä. Jeff Skinner sen sijaan on vielä viikkoja sivussa, mikä poistaa Buffalon hyökkäyksestä joukkueen parhaan maalintekijän.

Sharks johtaa kisaa ykkösvarauksesta

San Josessa fokus on jo siirtotakarajassa, jonka aikana tärkein tavoite on pelata pitkää peliä ja rakentaa tulevaisuutta. Seuraavasta varaustilaisuudesta on tulossa apuja tuon tavoitteen saavuttamiseksi. San Jose on 23 pisteellään sarjassa viimeisenä ja tällä hetkellä todennäköisin voittaja kesän Macklin Celebrini -arvonnassa.

Kausi on ollut kaikin puolin täysi katastrofi jo ensi metreiltä lähtien. Ylivoimalla Sharks on ollut keskinkertainen (18,5 %), mutta muilla pelin osa-alueilla sarjan huonoimpien joukossa. Maalierossa satasen pakkaslukema ylittynee ennen tähdistöottelutaukoa. Loukkaantumisiakin on, joskin samat nimet ovat olleet sivussa jo pitkään.

Kärkiketjuillaan San Jose pystyy haastamaan Buffalon tasoisia joukkueita. Mikael Granlundin 0,8 pisteen keskiarvo on joukkueen paras lukema, Tomas Hertl puolestaan on paras maalintekijä 13 osumallaan. Puolustuspäässä tilanne on hälyttävä ja tarvetta olisi rajulle muodonmuutokselle. Calen Addisonin hankinta syksyllä oli tässä ensimmäinen askel oikeaan suuntaan.

Sharksin tasoituksessa ideaa

Sharks lähtee lähes jokaiseen otteluunsa altavastaajana, ja sama pätee myös tänään Buffalon vieraana. Kokoonpanotilanne ei ole kummallakaan optimaalinen, mutta perustasojen vertailu menee selvästi Buffalolle. Samaan hengenvetoon täytyy todeta, ettei Buffalokaan ole erityisemmin vakuuttanut otteillaan. Suunnilleen kerran kolmesta Sharks yllättää ja nappaa voiton matkaansa.

Parasta etua tuo vieraiden tasoitusveto +1,5 maalia, jolla maalin tappiot ja sitä paremmat tulokset kääntyvät voitoiksi. Rajakertoimeni vedolle on noin 1,80 ja ComeOn tarjoaa kertoimeksi 1,88. Polkaistaan kiireinen änäri-ilta käyntiin neljän yksikön sijoituksella.

Pelataan: San Jose Sharks +1.5 @ 1.88
Panostaso: 4/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 2O euroa
  3. Veikkaa koko summalla Sharksia
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 1O euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!


Ottelu pelataan 15.1.2024 klo 19.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja