Jääkiekko

Isänpäivän kruunaa perinteinen Suomi-Ruotsi-ottelu

11.11.2022. Sunnuntaina Turussa pelataan Karjala-turnauksen legendaarinen mittelö Suomen ja Ruotsin kesken. Kumman joukkueen turnaus päättyy voitollisesti? Lue ennakko alta ja nappaa jättikerroin Suomen voitolle!

Suomelle jättikerroin 3O.OO

  1. Avaa pelitili Mobilebetille
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Lyö 1 euro Suomen voitolle (sis. jatkoajan)
  4. Jos Suomi voittaa Ruotsin, saat 3O euron ilmaisvedon ilman kierrätystä!

Ennakko: Suomi – Ruotsi

Ensimmäisen pelipäivän jälkeen Ruotsi johtaa Karjala-turnauksen lohkoa kolmella pisteellä. Sveitsi on toisena kahdella pisteellä ja Suomi on kolmantena yhdellä pisteellä. Tshekki pitää perää pisteittä. Lauantain otteluissa Suomi kohtaa Tshekin ja Ruotsi saa vastaansa Sveitsin.

Leijonat koki torstaina turnauksen avausottelussa yllättävän tappion Sveitsille. Suomi johti ottelua kolmannen erän alussa maalein 2-1, mutta Sveitsi tuli varsinaisella peliajalla tasoihin ja nappasi voiton voittomaalikilpailun jälkeen. Leijonien maaleista ottelussa vastasivat Jere Innala sekä Jere Karjalainen. Ottelu toi mukanaan ikäviä uutisia, sillä Anrei Hakulisen turnaus on ohi pelissä tulleen loukkaantumisen takia. Ensimmäisen ottelun alla turnauksen kokoonpanoon tuli kolme muutosta, kun Joona Ikonen, Iiro Pakarinen ja Miro Aaltonen joutuivat jäämään pois. Heidän tilalleen mukaan nostettiin Mikael Pyyhtiä, Jerry Turkulainen ja Jere Karjalainen.

Ruotsi aloitti turnauksen vakuuttavalla 4-1-voitolla Tshekeistä. Ottelun sankari oli kolmella maalilla 32-vuotias Andre Petersson. HV-71:n hyökkääjää tuki Olle Alsing tehopistein 1+2. Ruotsin joukkue on koottu tuttuun tapaan SHL:ssä pelaavista pelaajista. Joukkueen kiinnostavimpia nimiä ovat SHL:n pistepörssin ykkönen Jonathan Pudas ja pistepörssin kolmonen Patrik Karlkvist. Helsingin Jokereita KHL:ssä edustanut Pudas on ollut syksyn hirmuisessa vireessä. Puolustaja on iskenyt SHL:ssä 18 otteluun tehopisteet 7+16=23. 

Vuoden takaisessa Karjala-turnauksessa Ruotsi voitti isänpäivän ottelun maalein 3-1. Joukkueiden edellisestä kahdeksasta kohtaamisesta Leijonat ovat onnistuneet voittamaan vain yhden. Viime kauden viidestä kohtaamisesta Ruotsi vei nimiinsä neljä yhteismaalein 15-10. Edellisen kerran Suomi on voittanut Ruotsin varsinaisella peliajalla Karjala-turnauksessa vuonna 2020.

Broidi


Suomelle jättikerroin 3O.OO

  1. Avaa pelitili Mobilebetille
  2. Talleta vähintään 2O euroa
  3. Lyö 1 euro Suomen voitolle (sis. jatkoajan)
  4. Jos Suomi voittaa Ruotsin, saat 3O euron ilmaisvedon ilman kierrätystä!

Muita aiheeseen liittyviä juttuja