Jalkapallo

Mestarisuosikki Brasilia torstaina Serbian kimppuun

22.11.2022. Jalkapallon MM-kisojen suurin ennakkosuosikki Brasilia aloittaa kisataipaleensa Serbiaa vastaan torstai-iltana. Millainen on mestarisuosikin startti arvokisoihin? Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!


Ennakko: Brasilia – Serbia

MM-kisojen G-lohkoa voidaan pitää ennakkoon turnauksen kovimpana. Brasilia on lohkon suurin suosikki, mutta heitä haastavat kaksi kovaa eurooppalaista joukkuetta Serbia ja Sveitsi. Kamerun on ennakkoon lohkon heikoin joukkue.

Brasilia oli suvereenisti Etelä-Amerikan karsintojen paras joukkue. Brasilia pelasi karsinnat tappioitta ja pelasi 17 ottelua maalierolla 40-5. Brasilia on FIFA-rankingin ykkönen ja se hakee menestystä pitkän odotuksen jälkeen. Maa voitti MM-kultaa vuonna 2002, mutta neljässä edellisessä turnauksessa joukkueen matka on tyssännyt viimeistään välierissä. Brasilia saapuu kisoihin huimassa vireessä, sillä se on edellisen kerran hävinnyt maaottelun Copa American finaalissa heinäkuussa 2021.

Brasilia on yksi kisojen nimekkäimmistä joukkueista. Varsinkin hyökkäyspäässä supertähtiä riittää Neymarista, Vinicius Juniorista ja Richarlisonista lähtien. Joukkueen liideri Neymar on pelannut huiman syksyn PSG:ssä. Taituri on pelannut tällä kaudella Ligue 1:ssä 14 ottelua tehoin 11+9 ja Mestareiden liigassa viisi ottelua tehoin 2+3. Maajoukkueessa Neymar on pelannut tämän vuoden puolella 14 ottelua tehoin 12+10. Tähtisikermän ainoa mahdollinen este mestaruuteen on suuret paineet. Aikaisemmissa turnauksissa Brasilia on sulanut paineiden alla, miten on tämän joukkueen laita?

Serbia lähtee kisoihin haastajana ja mustana hevosena. MM-karsinnoissa maa voitti oman lohkonsa kolmen pisteen erolla ennen Portugalia. Joukkueen hyvä meininki jatkui myös kesällä Kansojen liigassa. Serbia voitti Kansojen liigassa oman lohkonsa ennen Norjaa, Sloveniaa ja Ruotsia. Joukkue voitti kenraaliottelussa Bahrainin maalein 5-1, joten se sai myös onnistumisia juuri kisojen kynnyksellä.

Serbialla on jalkeilla todella laadukas joukkue. Aleksandar Mitrovic ja Dusan Vlahovic ovat todella vaarallisia hyökkääjiä, joskin molemmilla on ollut kisojen alla loukkaantumishuolia. Hyökkääjille palloja jakavat keskikentällä Sergej Milinkovic-Savic ja Filip Kostic.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja