Jalkapallo

Espanja ja Saksa kohtaavat sunnuntaina huippuottelussa

26.11.2022. Jalkapallon MM-kisoissa E-lohko meni erittäin kimurantiksi, kun Japani yllätti ensimmäisessä ottelussa Saksan. Hansi Flickin miehistöllä onkin käytännössä pakkovoiton paikka sunnuntain ottelussa Espanjaa vastaan.

Nappaa 25 euron ilmaisveto ilman kierrätystä!

  1. Avaa pelitili Galaksinolle
  2. Talleta vähintään 25 euroa
  3. Lyö 25e veto MM-kisoihin (minimikerroin 1.8O)
  4. Voitit tai hävisit, saat 25 euron ilmaisvedon ilman kierrätysehtoja!

Ennakko: Espanja – Saksa

Espanja johtaa E-lohkoa ensimmäisten otteluiden jälkeen maalierolla ennen Japania. Lohkossa pisteittä ovat vielä Saksa ja Costa Rica. Saksa tarvitsee sunnuntain ottelusta voiton, joten tiedossa on todella hieno kamppailu kahden Euroopan suurmaan kesken.

Espanja oli avauskierroksella yksi vakuuttavimmista joukkueista. Maa pieksi avausottelussa Costa Rican maalein 7-0. Espanja johti ottelua jo ensimmäisen puoliajan jälkeen maalein 3-0 ja toisella puoliajalla maaleja syntyi neljä lisää. Espanja piti ottelussa palloa 82% ja jätti täten Costa Rican täysin vaille mahdollisuuksia. Costa Rica ei saanut ottelussa yhtään laukausta kohti maalia, kun taas Espanja teki maalin jokaisesta laukauksesta kohti maalia. Avauskokoonpanosta Ferran Torres teki kaksi maalia ja yhden maalin iskivät Marco Asensio, Gavi ja Dani Olmo. Vaihtopenkiltä maalinteossa onnistuivat Alvaro Morata ja Carlos Soler

Costa Rica ei ollut ehkä se kovin mittari, mutta Espanja teki murskavoitolla itsestään suuren mestarisuosikin. Joukkueen kirkkaimmat timantit ovat FC Barcelonan keskikenttäpelaajat Pedri ja Gavi. Pedrillä on ikää 20 vuotta, kun taas Gavi dominoi MM-kisoissa vain 18 vuoden iässä. 

Saksan turnaus alkoi karulla 2-1-tappiolla Japanille. Saksa piti ensimmäisellä puoliajalla palloa 81% ja johtoasema oli taattu Ilkay Gundoganin rangaistuspotkumaalilla. Toisella puoliajalla Saksalla oli paikkoja useampaan maaliin, mutta oman tuhlailun jälkeen ote alkoi lipsua Japanille. Japani tuli ottelussa tasoihin 75. peliminuutilla Ritsu Doanin maalilla ja joukkue siirtyi johtoon vain kahdeksan minuuttia myöhemmin Takuma Asanon maalilla. Saksan joukkueen suurin heikkous on puolustaminen ja heikkous nousi vahvasti esiin kahdessa takaiskumaalissa. Rajua kritiikkiä on satanut varsinkin Manuel Neuerille ja Niklas Sulelle

Saksalta on puuttunut maaleja tekevä hyökkääjä Miroslav Klosen lopettamisen jälkeen. Kai Havertz oli ensimmäisessä ottelussa todella pehmeä ja hän on ongelmissa Espanjan toppareiden kanssa. Saksan vaarallisemmat pelaajat ovat laidoilla Serge Gnabry ja 19-vuotias komeetta Jamal Musiala.

Broidi


Nappaa 25 euron ilmaisveto ilman kierrätystä!

  1. Avaa pelitili Galaksinolle
  2. Talleta vähintään 25 euroa
  3. Lyö 25e veto MM-kisoihin (minimikerroin 1.8O)
  4. Voitit tai hävisit, saat 25 euron ilmaisvedon ilman kierrätysehtoja!

Muita aiheeseen liittyviä juttuja