Jalkapallo

Brasilia kohtaa neljännesvälierissä Etelä-Korean

4.12.2022. Suurimman mestarisuosikin Brasilian turnaus jatkuu maanantaina Etelä-Koreaa vastaan. Pystyvätkö korealaiset vielä yhteen yllätykseen Heung-Min Sonin johdolla? Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!


Ennakko: Brasilia – Etelä-Korea

Brasilia pääsi jatkopeleihin lohkovoittajana lohkosta G. Brasilia voitti alkulohkovaiheessa kolmesta ottelustaan kaksi maalierolla 3-1. Etelä-Korea teki H-lohkossa yllätyksen ja selvitti tiensä jatkoon Portugalin vanavedessä. Korealaiset keräsivät alkulohkossa neljä pistettä maalierolla 4-4.

Brasilia selvitti alkulohkonvaiheen kunnialla Kamerun-tappiosta huolimatta. Joukkue hoiti kaksi ensimmäistä otteluaan Serbiaa ja Sveitsiä vastaan maalierolla 3-0. Näissä otteluissa vastustaja ei saanut ainuttakaan laukausta kohti Brasilian maalia. Brasilia varmisti jatkopaikkansa jo kahden ottelun jälkeen, mikä johti siihen että kolmannessa ottelussa kentällä oli kakkosmiehistö. Kakkosmiehistö tuhlasi ison kasan hyviä maalipaikkoja ja hävisi Kamerunille maalein 1-0. Brasilia on ollut tappiosta huolimatta yksi turnauksen vakuuttavimmista joukkueista.

Brasilian turnausta ovat häirinneet lukuisat loukkaantumiset. Neymar ja Danilo loukkaantuivat jo avausottelussa ja heidän pelikuntonsa on arvoitus tulevan ottelun alla. Turnauksessa pahemmin ovat loukkaantuneet Alex Sandro, Alex Telles ja Gabriel Jesus. Brasilian joukkueesta löytyy laajuutta, mutta loukkaantumiset häiritsevät tekemistä mitä pidemmälle turnauksessa mennään.

Etelä-Korea vei H-lohkossa toisen jatkopaikan Uruguayn nenän edestä. Korealaiset menivät lohkosta jatkoon tehtyjen maalien perusteella. Etelä-Korea aloitti turnauksen maalittomalla tasapelillä Uruguayta vastaan. Tämän jälkeen toisesta ottelusta tuli tappio Ghanalle. Täten joukkueen oli pakko voittaa viimeisessä ottelussa Portugali. Portugali lähti viimeiseen otteluun kakkosmiehistöllä ja Etelä-Korealle jatkopaikan toi Wolvesin Hee-Chan Hwang lisäajan ensimmäisellä peliminuutilla. 

Etelä-Korea lähtee tulevaan otteluun terävien vastahyökkäyksien kautta. Brasilia ottaa pallonhallinnan itselleen ja korealaiset ottavat hyökkäyksiä vastaan syvällä omalla alueella. Etelä-Korea osoitti alkulohkovaiheessa vaarallisuutensa ja joukkueen hyökkääjillä on kokemusta Valioliigasta saakka.

Joukkueet kohtasivat kesällä harjoitusottelussa. Silloin Brasilia oli selvästi parempi maalein 5-1. Etelä-Korea on voittanut Brasilian historian aikana kertaalleen vuonna 1999.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja