Jalkapallo

Top 10: Maailman kalleimmat jalkapalloilijat

PSG:n 24-vuotias supertähti Kylian Mbappe ja Manchesterin sinisessä maaleja takova Erling Haaland ovat omilla luvuillaan pelaajien markkina-arvoja arvioivan Transfermarkt-sivuston listauksessa. Ranskalaisen maailmanmestarin hintalappu on huimat 180 miljoonaa ja Haalandin 170 miljoonaa euroa.

Maailman kymmenen kalleimman futarin joukkoon mahtuu kärkikaksikon lisäksi kaksi pelimiestä Valioliigasta ja Saksasta, kolme Espanjasta ja yksi Italiasta. Eniten pelaajia, kaksi kappaletta, on joukkueista Manchester Cityllä ja Real Madridilla.

Nuoret pelaajat ovat valokeilassa myös kärkikaksikon takana, sillä jaetulla kolmannella sijalla majailevat maailman eliittiin viime kaudella noussut Real Madridin Vinicius Junior (120 milj. euroa) ja huimaa kautta Dortmundissa pelaava 19-vuotias Jude Bellingham (120 milj. euroa).

Muita kiinnostavia nousijoita listalla ovat muun muassa Bayern Münchenin 20-vuotias Jamal Musiala (110 milj. euroa) ja Napolin Serie A:n voittoon johdattanut voimahyökkääjä Victor Osimhen (100 milj. euroa).

Top 10: maailman arvokkaimmat pelaajat (kesäkuu 2023)

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja