Jalkapallo

Man City kohtaa Real Madridin tiistaina

25.4.2022. Mestarien liigassa on jäljellä enää neljä joukkuetta. Välierät starttaavat tiistaina Etihad Stadiumilta kahden suurseuran, Manchester Cityn ja Real Madridin, välisellä kohtaamisella. Lue ennakko alta ja nappaa lisäjännitystä matsiin!

Ennakko: Man City – Real Madrid

Manchester City ja Real Madrid ovat Mestarien liigan välierissä toisena vuonna peräkkäin. City voitti puolivälierissä Atletico Madridin tiukkojen vaiheiden jälkeen yhteismaalein 1-0. Otteluparin ainoan maalin iski Kevin De Bruyne. City on pelannut kaikki neljä edellistä Mestarien liigan otteluaan ilman päästettyä maalia maalierolla 6-0.

Real Madrid puolestaan selvisi jatkoon Chelsea vastaan huimien vaiheiden jälkeen yhteismaalein 5-4. Real Madrid voitti ensimmäisen osaottelun maalein 1-3, mutta Chelsea nousi toisessa osaottelussa hetkeksi tasoihin ja ohi. Luka Modric ja Karim Benzema kuitenkin lopulta nostivat madridilaiset jälleen kuilun partaalta voittoon.

Manchester City pelasi viime viikolla kaksi Valioliigaottelua, jotka se voitti yhteismaalein 8-1. City johtaa Valioliigaa 33 ottelun jälkeen yhden pisteen erolla Liverpooliin nähden. Real Madrid on voittanut niin ikään kaksi edellistä liigaotteluaan yhteismaalein 6-3. Madridilaiset tulevat voittamaan tänä vuonna La Ligan, sillä ero FC Barcelonaan on turvalliset 15 pistettä.

Joukkueet kohtasivat Mestarien liigan pudotuspeleissä edellisen kerran keväällä 2020. Silloin ensimmäisellä kierroksella City kaatoi madridilaiset yhteismaalein 4-2. City voitti molemmat kohtaamiset tuolloin samoin lukemin 2-1. 

Real Madrid kärsii pahoista loukkaantumisista, sillä viimeisimpien tietojen mukaan Casemiro ja Ferland Mendy olisivat poissa tiistain ottelusta. Lisäksi David Alaban tilanne on vielä epävarma. Cityltä poissa tulee olemaan Joao Cancelo, joka on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Karim Benzema on tehnyt edelliseen kolmeen Mestarien liigan otteluun käsittämättömät seitsemän maalia ja ranskalainen on noussut 12 maalilla kilpailun maalipörssissä jo toiseksi yhden maalin päähän Robert Lewandowskista. Cityllä maalit ovat jakautuneet tasaisemmin ja joukkueen paras maalintekijä on ollut Riyad Mahrez kuudella osumalla.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja