Jääkiekko

NHL:n viikkokatsaus: Runkosarjan maaliviiva häämöttää

25.04.2022. NHL:ssä runkosarja saatetaan maaliin tällä viikolla. Lännessä pudotuspelipaikkoja on jaossa vielä kolme, ja menneen viikon suurin puheenaihe oli ja on yhä Carolinan maalivahtitilanne. NHL:n viikkokatsaus eetteriin viimeistä kertaa runkosarjan puitteissa, olkaa hyvä!

NHL:n viikkokatsaus 18.–24.4.

Carolina pudotuspeleihin ilman maalivahtia

Carolina Hurricanesin hieno kausi on saamassa viimeisimpien loukkaantumisten myötä karun päätöksen. Alamäki alkoi 17. huhtikuuta, kun Vezina-ehdokas Frederik Andersen loukkasi itseään ottelussa Coloradoa vastaan. Tämän jälkeen torjuntavastuu siirtyi Antti Raannalle, joka otti alkuviikosta joukkueelleen kaksi voittoa. Kaikki kuitenkin mureni sunnuntaina, kun myös Raanta loukkaantui New York Islandersia vastaan. Myös joukkueen kolmosmaalivahti Alex Lyon on loukkaantuneena, joten tällä hetkellä Carolinan torjuntavastuun kantavat Pjotr Kotshetkov ja Jack LaFontaine. Tältä kaksikolta löytyy yhteensä kaksi aloitettua NHL-ottelua. Carolina kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella todennäköisimmin Bostonin, Washingtonin tai Pittsburghin.


Lisäjännitystä peleihin?


Lännessä kolme lippua jaossa kevään kekkereihin

Idässä kaikki pudotuspelipaikat on jo jaettu ja konferenssin voittoon marssii Florida Panthers. Läntisen konferenssin voittaa Colorado ja Tyynenmeren divisioonan voittaa Calgary. Lännessä muut varmat pudotuspelijoukkueet ovat Minnesota, St. Louis ja Edmonton. 

Jaossa on täten vielä kolme pudotuspelipaikkaa, joissa ovat tällä hetkellä kiinni Los Angeles, Nashville ja Dallas. Kolmikon lähin uhkaaja on Vegas, joka koki maanantain vastaisena yönä kirvelevän 5-4-tappion San Joselle voittomaalikilpailun päätteeksi. Los Angeles on näistä joukkueista parhaassa asemassa 96 pisteellä 80 ottelusta. Villi kortti-paikoilla Nashville on kärjessä 94 pisteellä 79 ottelusta. Dallas tulee Nashvillen perässä 93 pisteellä 79 ottelusta. Vegas on viimeisimmän tappion jälkeen 90 pisteessä 79 ottelun jälkeen. Dallas ja Vegas kohtaavat keskenään keskiviikon vastaisena yönä. Tämän jälkeen Dallas pelaa Arizonaa ja Anaheimia vastaan, kun taas Vegas pelaa Chicagoa ja St.Louisia vastaan.

Pörssikärjet käyvät omaa taisteluaan

Connor McDavid kirjasi sunnuntai-illan ottelussa kaksi syöttöpistettä ja hän johtaa NHL:n pistepörssiä uudella piste-ennätyksellään 43+75=118. Pikakiiturin lähimmät haastajat tästä tittelistä ovat Floridan Jonathan Huberdeau 30+85=115 ja Calgaryn Johnny Gaudreau 39+72=111. Auston Matthews on matkalla maalipörssin voittoon. Hänellä on kasassa 58 maalia ja Torontolla on vielä kaksi ottelua jäljellä. Maalipörssin toisena tulee Edmontonin Leon Draisaitl 55 maalilla.

Suomalaisten pistepörssiä johtaa Mikko Rantanen 91 tehopisteellä. Rantanen on NHL:n pistepörssissä sijalla 12. Rantasta seuraavat suomalaisista Aleksander Barkov 88 pisteellä ja Sebastian Aho 79 pisteellä. Barkov iski viime viikolla neljään otteluun viisi maalia ja hän on suomipojista kovin maalintekijä 39 maalilla. Barkovin takana toista sijaa pitää hallussaan 37 maalilla Roope Hintz, joka niin ikään teki viime viikolla neljään otteluun yhteensä viisi maalia.

–Broidi


Lisäjännitystä peleihin?


Muita aiheeseen liittyviä juttuja