Jääkiekko

Pitsiturnaus käynnistää kotimaisen kiekkokauden

2.8.2023. Legendaarinen Pitsiturnaus kerää Suomen kiekkofanit perjantaina Rauman Kivikylän Areenalle, kun joukkueet taistelevat perinteikkään Knypyl-pokaalin voitosta.

Tämän vuoden Pitsiturnaus on myös juhlavuosi, sillä turnaus järjestetään jo 30. kerran. Turnaus on myös ensimmäistä kertaa loppuunmyyty etukäteen.

Vuoden 2023 Pitsiturnauksen odotetaan olevan erityisen kiinnostava, kun ulkomaan seikkailultaan palannut Helsingin Jokerit on jälleen mukana Suomen kiekkokaukaloissa. Tunteita herättävä seura aloittaa uuden tulemisensa Mestiksestä, mikä herättää varmasti lisämielenkiintoa ympäri Suomea tulevana kiekkokautena.

Pitsiturnauksen isoin huomio keskittyykin Jokereiden paluuseen, ja näemme varmasti perjantaina Raumalla jo monisatapäisen kannattajaporukan, jotka ovat odottaneet Jokereiden comebackia kuin kuuta nousevaa.

Perjantain Pitsiturnaukseen kesto-osallistujat Lukko ja Ässät pelaavat A-lohkossa yhdessä Jokereiden kanssa. B-lohkossa puolestaan kilvoittelevat TPS, SaiPa sekä Vaasan Sport.

Pystyykö edellisen vuoden voittaja Ässät uusimaan mestaruuteensa? Porissa on kesän aikana koettu muutoksia, kun loistavaa tulosta ja vuoden 2013 Suomen mestaruuden tuonut Karri Kivi jätti valmennushommat ja tilalle tuli edellisen kauden apuvalmentaja Jere Härkälä.

Pitsiturnaukseen löytyy nyt siis huomattavasti enemmän mielenkiintoa aiempiin vuosiin verrattuna. Siitä kertoo jo tapahtuman loppuunmyynti ennakkoon. Tunnelma Pitsissä on ollut joka vuosi loistava ja se on oiva tapa avata kiekkokausi jo elokuun alkupuolella.

Perinteisesti Pitsiturnauksessa ottelut ovat lyhyitä (2×15 min) alkulohkossa ja välierissä. Loppuottelussa pelataan 2x20min ja voittaja on selvillä perjantai-iltana.

Tulevan kauden joukkueita ja pelaajia siis pääsee seuraamaan aamusta iltaan, joten parempaa tapaa käynnistää kiekkokausi ei yksinkertaisesti ole!

Tapahtumaa voi seurata myös Solidsportin kautta, mikäli myöhästyit kuumana käyneestä lipunmyynnistä.

Pitsiturnauksen otteluohjelma:

8.00 Ovet auki
8.45 Sport–SaiPa (B)
10.00 Lukko–Ässät (A)
11.15 SaiPa–TPS (B)
12.30 Ässät–Jokerit (A)
13.45 TPS–Sport (B)
15.00 Jokerit–Lukko (A)
16.15 A3–B3
17.30 A1–B2
18.45 B1–A2
20.15 FINAALI

Seuraa näitä:

Jokerit

Ehdottomasti mielenkiintoisin joukkue tämän vuoden Pitsiturnauksessa, josta löytyy enimmäkseen nuoria ja nälkäisiä pelaajia. Vaikka Jokerit ei enää olekaan rahalla ja supertähdillä mässäilevä seura, on siellä varmasti turnauksen kiinnostavin nippu nuorien pelaajien ja uuden tulemisen johdosta. Seura rakentaa kuitenkin nöyrästi uutta tarinaa, jossa kiire ylöspäin ei vielä ole.

Lukko-Ässät

Aamupäivän mielenkiintoisin ottelu nähdään perinteisesti jo kello 10.00, kun Lukko ja Ässät taistelevat ensimmäisen kerran Satakunnan herruudesta. Useana vuonna myös nyrkit ovat heiluneet paikallistaistossa, kun joukkueet hakevat asetelmia tulevaan kauteen sekä pelipaikoista kilvoittelu alkaa. Kumpi nappaa ensimmäisen kiinnityksen Satakunnan herruuteen?

Sport

Viime kaudella joka vuotisen tyhjennysmyynnin tehnyt Vaasan Sport lähtee tulevaan kauteen vähän erilaisella omat pojat projektilla, sillä joukkueesta löytyy enemmän ulkomaalaispelajia kuin kotimaisia. Suurelle kiekkoyleisölle Vaasan joukkue ei juurikaan sano mitään, mutta jääkö uudet pelaajat mieleen Pitsiturnauksen ansiosta? Vaasalaiset ovat vaikeiten arvioita seura tulevalle kaudelle ja on myös mielenkiintoista nähdä mitä Uimalakki saa penkin takana aikaiseksi. Perjantaina Raumalla saadaan esimakua tulevasta.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja