Viihde

Top 5: Parhaat kesäfestarit

Broidin voi löytää kesäisten urheilutapahtumien lisäksi myös jammailemasta ympäri Suomea, usein olut tai ananaslonkero hyppysissään. Listasimme alle kesän viisi parasta festaria – mikä on sinun suosikkisi?

5. Flow Festival

Flow on eittämättä yksi vuoden kohokohdista. Helsingin Suvilahden urbaani tapahtuma-alue tarjoaa todella tyylikkäät puitteet täydellisen kesäviikonlopun viettoon. Rahaa palaa, mutta hauskaa on.

Flow erottuu muista kesän festivaaleista myös musiikkitarjonnallaan. Festarin tulevaisuus on vuodesta 2025 eteenpäin hämärän peitossa, sillä Flow joutuu poistumaan Suvilahdesta uuden viihdekeskuksen rakennustyömaan tieltä.

4. Pori Jazz

Jazzeja voi hyvin kuvailla legendaariseksi tapahtumaksi, sillä se järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1966. Pori Jazz on eräs Euroopan suurimmista jazzmusiikkifestivaaleista ja Taloustutkimuksen mukaan Suomen kiinnostavin ja tunnetuin kesätapahtuma.

Kirjurinluoto on upea tapahtumapaikka konserttien järjestämiseen. Katsomo on rinteessä, joka varmistaa amfiteatterimaisesti loistonäkymät lavalle. Pori Jazz eroaa useista muista festareista ikärakenteeltaan – se on tunnetusti hieman vanhempienkin ihmisten suosiossa.

3. Blockfest

Blockfest on vuosittainen hip-hop-festivaali, joka järjestetään Tampereella. Tapahtumaa pidetään elokuussa Ratinan Stadionilla ja sen ympäristössä. Blockfest kokoaa yhteen Suomen suosituimmat räppärit ja RnB-artistit. Kyseesä on yksi suurimmista hip-hop-festivaaleista Pohjoismaissa ja se on loppuunmyyty joka vuosi jo etukäteen.

Myös Blockfestin iso vahvuus on sen sijainti aivan Tampereen ytimessä.

2. Himos Juhannus

Listan yllättäjä on Himos Juhannus. Suomen suurin ja suosituin, jo 24. kertaa järjestetty festari myytiin loppuun tänäkin vuonna. Himoksella juhli kolmen päivän aikana 29 000 asiakasta.

Himoksen lavalle nousi kesällä 2023 iso liuta Suomen suosituimpia artisteja ja bändejä, kuten Antti Tuisku, Apulanta, JVG, Gettomasa, Elastinen, Gasellit ja Portion Boys.

1. Ruisrock

Turun Ruissalossa pidettävä festivaali on järjestetty jo 53 kertaa, joten se on yksi Suomen vanhimmista kulttuuritapahtumista. Tänä vuonna Ruissalon luonnonkauniissa Kansanpuistossa nautiskelii peräti 105 000 juhlijaa.

Ruississa on historian saatossa esiintynyt suomalaisten tähtien lisäksi useita megaluokan ulkomaisia bändejä, kuten Metallica, Bon Jovi, U2, Red Hot Chili Peppers ja Nirvana.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja