Jalkapallo

Top 10: Kesän suurimmat futissiirrot

16.8.2023. Kesän 2023 siirtoikkuna on ollut ennennäkemätön, sillä lukuisia huippupelaajia on siirtynyt rahan perässä Saudi-Arabiaan. Arvokkaimmat siirrot tapahtuvat kuitenkin yhä Euroopassa – tässä kesän 10 suurinta pelaajakauppaa!

1. Moises Caicedo (100 milj. puntaa), Brighton → Chelsea

Brighton ehti jo hyväksyä Liverpoolin 110 miljoonan punnan tarjouksen, mutta niin vain Chelsea ehti vielä väliin. Kauppasumma 21-vuotiaasta ecquadorilaisesta keskikenttäpelaajasta 100+15 miljoonaa puntaa.

2. Declan Rice (100 milj. puntaa), West Ham Arsenal

Englannin maajoukkueen 24-vuotias luottomies vaihtoi seuraa Lontoon sisällä. Kyseessä on Arsenalin ennätyshankinta, joka voi tehdä upean uran Tykkimiehissä.

3. Jude Bellingham (88 milj. puntaa), Dortmund Real Madrid

Hiljattain 20 vuotta täyttänyt britti siirtyi kauden päätteeksi Madridin kuninkaallisiin. Kauppasummaa voi pitää jopa edullisena, sillä Bellingham on kiistatta yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista jo nyt.

4. Harry Kane (86 milj. puntaa), Tottenham Bayern

Kesän kuumin siirtosaaga päättyi lopulta Bayern Münchenin voittoon, kun 19 vuotta Spursia edustanut Englannin maajoukkueen maaliruisku siirtyi Etelä-Saksaan nelivuotisella sopimuksella.

5. Neymar (86 milj. puntaa), PSG Al-Hilal

Brassihyökkääjän siirtyminen rahan perässä Saudeihin lienee yksi kesän yksi vähiten yllättäneistä siirroista. Neymar tienaa aavikolla käsittämättömät 129 miljoonaa puntaa kaudesta.

6. Josko Gvardiol (77 milj. puntaa), Leipzig Man City

Pep Guardiolalla riittää vaihtoehtoja topparin paikalle, mutta hänkään ei voinut kieltäytyä 21-vuotiaan kroatialaisen hankkimisesta. Varsinkin, kun kauppasumma oli noin 20 miljoonaa Gvardiolin ulosostohintaa pienempi.

7. Kai Havertz (65 milj. puntaa), Chelsea Arsenal

Chelsean ja Arsenalin välinen pelaajakauppa jatkuu vilkkaana, kun Bluesissa viime kaudella nihkeästi esiintynyt Kai Havertz siirtyi Jorginhon jalanjäljissä Gunnersiin. 24-vuotiaasta saksalaisesta voi hioutua Mikel Artetan alaisuudessa todellinen timantti.

8. Rasmus Hojlund (64 milj. puntaa), Atalanta Man United

Manchester United havitteli pitkään Harry Kanea riveihinsä, mutta lopulta haaviin tarttui 20-vuotias raketin lailla kehittynyt Rasmus Hojlund. Tanskalainen on loistanut etenkin maajoukkueessa, mutta on vielä mahdoton arvioida miehen iskukykyä Unitedissa. Todellinen jokerikortti.

9. Dominik Szoboszlai (60 milj. puntaa), Leipzig Liverpool

Newcastle oli pitkään kiinnostunut hyökkäävästä keskikenttäpelaajasta, mutta 22-vuotias Unkarin maajoukkuemies tarttui Liverpoolin syöttiin lähes heti kiinnostuksen herättyä. Eikä ihme, kukapa ei haluaisi pelata kotipelejään Jürgen Kloppin alaisuudessa legendaarisella Anfiel Roadilla.

10. Mason Mount (55 milj. puntaa), Chelsea Man United

24-vuotiaan Chelsean kultapojan siirto Unitediin olisi kuulostanut mahdottomalta vielä pari vuotta sitten, mutta Chelsean seurajohdon sekoilun jatkuttua Mount päätti nostaa kytkintä. Miehellä oli enää vuosi sopimusta jäljellä, joten Chelsean saamaa siirtokorvausta voi pitää varsin miellyttävänä.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja