Jalkapallo

Suomi kohtaa Ukrainan tärkeässä MM-karsintaottelussa

7.10.2021. Huuhkajien MM-karsinnat jatkuvat lauantaina kotiottelulla Ukrainaa vastaan. D-lohkon kakkospaikasta käydään todella kova taistelu usean maan kesken, joten upealla Olympiastadionilla pelattavassa ottelussa on todella korkeat panokset. Lue ennakko alta ja hyödynnä jättikerroin Suomen voitolle!

Ennakko: Suomi – Ukraina

Ranska johtaa Suomen karsintalohkoa 12 pisteellä kuuden ottelun jälkeen. Ukraina ja Suomi tulevat perässä viidellä pisteellä ja niskaan huohottaa Bosnia ja Hertsegovina sekä Kazakstan kolmella pisteellä. Kyseisessä karsintalohkossa ollaan nähty käsittämätön määrä ristiin pelaamista sekä tasatuloksia, joten kolmella pisteellä saisi huiman edun muihin nähden.

Edellisessä maajoukkueikkunassa syyskuun alussa Huuhkajat nappasi 1-0-kotivoiton Kazakstanista, jonka jälkeen se kärsi selvän vierastappion Ranskalle lukemin 2-0. Huuhkajien kokoonpanossa nähdään tulevissa otteluissa muutoksia, sillä kapteeni Tim Sparv, Daniel O´Shaughnessy ja Jere Uronen ovat kaikki sivussa kokoonpanosta. Lisäksi Rasmus Schüller on Ukraina-ottelusta sivussa pelikiellon takia.

Robin Lodin paluu maajoukkueeseen on sen sijaan huippu-uutinen Huuhkajien kannalta. Teemu Pukin Norwichin alkukausi Valioliigassa on ollut jälleen erityisen vaikea, mutta meidän iloksemme Joel Pohjanpalo osui viime sunnuntaina kahdesti Rizesporin riveissä Turkin pääsarjassa. Isoin aspekti tulevassa ottelussa on uusi Olympiastadion, joka nähdään lauantaina ensimmäistä kertaa koko kauneudessaan ilman rajoituksia. Tästä kotijoukkue saa taatusti voimaa ja tukea panosten kasvaessa.

Ukraina eteni viime kesän EM-kisoissa aina puolivälieriin asti. Kisojen jälkeen maalla on ollut vaikeampaa, sillä se on pelannut kolme tasapeliä Kazakstania, Ranskaa sekä Tshekkiä vastaan. Ukrainan pelillinen taso vaihtelee suuresti ottelusta toiseen ja se ei ole kyennyt tappamaan otteluita johtoasemasta ennakolta heikompia vastustajia vastaan. Ukraina kärsii Suomen tapaan poissaoloista, sillä kesän kisoissa edukseen esiintyneet Ruslan Malinovskyi ja Oleksandr Zinchenko ovat molemmat sivussa vieraiden kokoonpanosta.

Maaliskuussa Huuhkajat haki Kiovasta vieraspisteen Pukin rankkarimaalilla. Vähintään yksi piste pitäisi ottaa myös lauantaina, jos mielii päästä karsintalohkossa kahden parhaan joukkoon. Kotiyleisön tuki lisättynä Suomen vahvaan puolustuspelaamiseen tulisi riittää lauantaina. Huuhkajien on toki oltava Ukrainaa vastaan tehokkaita, sillä vierasjoukkue tuskin antaa Suomelle kovinkaan montaa hyvää maalipaikkaa omalla tiiviillä puolustamisellaan.


Löydät muut huipputarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja