Koripallo

Top 5: koriksen MM-kisojen kiinnostavimmat pelaajat

Koripallon MM-kisat ovat käynnissä! Järjestyksessään 19. miesten MM-turnaus pelataan 25.8.–10.9.2023 Filippiineillä, Japanissa ja Indonesiassa. Kyseessä on historian ensimmäinen kerta, kun MM-kilpailujen isännyys on jaettu useamman maan kesken. Tässä kisojen viisi mielenkiintoisinta pelaajaa!

1. Luka Dončić

24-vuotias Slovenian kultapoika dominoi tätä nykyä NBA-parketteja Dallas Mavericksin väreissä. Supertähti on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta voittamaan jo paljon: 2017 tuli EM-kultaa Slovenian paidassa ja 2018 palkintokaappiin lisättiin Euroliigan voitto ja MVP-palkinto Real Madridin riveissä.

2. Shai Gilgeous-Alexander

Oklahoma City Thunderin kanadalainen pelintekijä lukeutuu turnauksen valovoimaisimpiin tähtiin. Hän saattaa olla jo nyt, vain 25 vuoden iässä, historian kovin kanadalaissyntyinen koripalloilija (legenda ja kaksinkertainen MVP Steve Nash varttui Kanadassa, mutta syntyi Etelä-Afrikassa).

3. Lauri Markkanen

Susijengin ykköstykki kasvoi NBA-tason supertähdeksi viime kaudella, kun mies siirtyi Cleveland Cavaliersista Utah Jazziin. 26-vuotias Markkanen loisti myös viime syksyn EM-kisoissa, joten ura on vahvassa nousukiidossa. Jyväskylän jättiläinen on MM-turnauksessa kaikki kaikessa jatkopaikasta haaveilevalle Susijengille.

4. Anthony Edwards

22-vuotias Minnesota Timberwolvesia edustava Anthony ”Ant-Man” Edwards on USA:n joukkueen kiinnostavimpia pelaajia. Hän on tehnyt vaikutuksen Yhdysvaltojen päävalmentaja Steve Kerriin turnaukseen valmistavissa otteluissa, ja taistelee tosissaan paikasta ensi vuoden olympiajoukkueeseen. Onko tässä seuraava ykköskategorian supertähti?

5. Karl-Anthony Towns

Myös Minnesota Timberwolvesia edustava Karl-Anthony Towns, 27, johdattaa Dominikaanisen tasavallan MM-turnaukseen. Towns ei ole pelannut maajoukkueessa vuoden 2013 jälkeen, mutta nyt hän haluaa edustaa edesmenneen äitinsä kotimaata kunnianosoituksena hänen muistolleen. Dominikaaninen tasavalta on Townsin myötä suosikki jatkoonmenijäksi A-lohkosta.

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja