Jääkiekko

Pelivihje: New Jersey Devils – Detroit Red Wings 13.10.

11.10.2023. Devilsiltä odotetaan paljon lupaavan viime kauden jälkeen. Vedoissa mielenkiinto kohdistuu useita vahvistuksia saaneeseen Red Wingsiin.

Nuori ja nopea Devils

New Jersey Devils oli viime kauden viihdyttävimpiä joukkueita nopeatempoisella hyökkäyspelillään. Nuori joukkue on täynnä parhaita pelivuosiaan urakoivia pelimanneja, joista erityisesti Jack Hughesin ja Nico Hischierin ympärille saadaan rakentaa menestystä vuosiksi eteenpäin. Jackin 20-vuotias pikkuveli Luke Hughes väläytteli keväällä potentiaaliaan ja pelaa tällä kaudella ensimmäisen täyden NHL-kautensa.

New Jerseystä lähti kesällä ketjullinen laatupelaajia muualle. Damon Seversonin ja Ryan Gravesin lähdöt tuntuvat puolustuksessa, vaikka tilalle tullut Colin Miller onkin aliarvostettu veteraanipakki. Hyökkäyksestä katosi syvyyttä (Yegor Sharangovich, Tomas Tatar, Miles Wood), ja tilalle hankittiin lisää kärkiosaamista Tyler Toffolilla. Devilsin top 6 on entistä tulivoimaisempi, etenkin kun keväällä paikkoja tuhlanneelta Timo Meierilta saadaan nyt täysi kausi. Kokoonpanotilanne on kauden alkaessa hyvä, ainoastaan kolmossentteri Erik Haulan pelaaminen on epävarmaa.

Viime kautta parempi Red Wings

Detroit Red Wingsin toimistolla vietettiin kiireinen kesä ovien viuhuessa molempiin suuntiin. Erityisesti puolustavan roolin pelaajia vaihdettiin ahkerasti ja samalla maalivahtiosastoa muutettiin ykkösvahti Ville Husson takana. Lähtijöistä suurinta roolia näytteli keskiketjuissa viihtynyt Dominik Kubalik. Tehokasta maalintekijää ei tarvitse ikävöidä pitkään, sillä Detroitiin saapunut Alex DeBrincat on nuorempi ja laadukkaampi saman profiilin pelaaja.

Puolustussuuntaan Red Wings vahvistui erityisesti veteraanipuolustaja Jeff Petryn ja kakkossentterin rooliin sijoittuvan J.T. Compherin hankinnoilla. Detroit on paperilla tasalaatuisempi ryhmä kuin viime kauden lopussa. Alustavassa rankingissa Red Wings on silti vain alemman keskikastin nippu, sillä joukkueella ei ole selvästi erottuvia vahvuuksia kuten päivän vastustajalla. Kausi päästään aloittamaan parhaasta mahdollisesta tilanteesta eli terveellä kokoonpanolla.  

Kaksi vetoa uuniin

Joukkueiden välillä on selvä tasoero, mutta kirjoitushetken kerroinasetelma on jopa liikaa kallellaan Devilsin suuntaan. Detroitin menestyksissä on etua useissa kohteissa, joista paras on tasoitusveto +1,5 maalia kertoimella 2,02. Osumaan riittää tässä kaikkien vieraiden pistesuoritusten lisäksi myös maalin tappio. Lunastamaan päästään 55 prosentin todennäköisyydellä eli etua on tuntuvasti tarjolla.

Toinen betsi isketään vähämaalisuudelle. Puolustuspelaaminen oli viime kaudella Red Wingsin vahvin osa-alue, ja myös Devils on kaiken hyökkäysmyllytyksen takana laatujoukkue defensiivisesti. Varsinaisella peliajalla jäädään alle 6,5 maalin noin 58 prosentin todennäköisyydellä. ComeOn tarjoaa kohteelle kertoimen 1,85, joka on helppo kopata mukaan kierroksen vetoihin. Kohteissa on keskinäistä riippuvuutta, mikä kannattaa ottaa huomioon kokonaispanosta punnitessa. 

Pelataan: Detroit Red Wings +1.5 @ 2.02
Panostaso: 5/10

Pelataan: Alle 6.5 (60 min.) @ 1.85
Panostaso: 4/10

Avaa pelitili ComeOnille ja lämää vedot sisään tästä!

Ottelu pelataan 13.10.2023 klo 2.30
Kertoimet ovat artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattavat muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet


Nappaa 5O eurolla
ilmaisvetoja!

Lyö 5O euron veto – saat peräti viisi 1O euron ilmaisvetoa. Ei kierrätystä!

Rating: 5 out of 5.

Muita aiheeseen liittyviä juttuja