Jääkiekko

Pelivihje: Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 14.10.

12.10.2023. Perjantain ja lauantain välisen yön minikierroksella huomion varastaa klassikkokamppailu Metropolien divisioonan perinteisen taisteluparin välillä.

Caps ikääntyy vauhdilla

Washingtonissa lähdetään uuteen kauteen lähes muuttumattomalla kokoonpanolla. Kesän nimekkäin kiinnitys pääkaupunkiin oli Max Pacioretty, joka on ollut loukkaantumiskierteessä viime vuosina ja aloittaa tämänkin kauden telakalla. Penkin takana mahdollisuutensa saa Spencer Carbery, jolle tämä on uran ensimmäinen pesti NHL-päävalmentajana. Carbery pääsee valmentamaan joukkuetta, joka lähtee matalin odotuksin kauteen kovatasoisessa Metropolien divisioonassa. 

Capitalsin menestyksen tiellä on erityisesti joukkueen ikärakenne. Keskeisiä rooleja pelaavista pelaajista lähes kaikki ovat jo ylittäneet kolmenkympin rajan. Heistä varsinkin Jevgeni Kuznetsov oli viime kaudella joukkueelleen taakka maaliodottamaa mittaavien tilastojen perusteella. Nicklas Bäckström puolestaan kärsi loukkaantumisista ja jäi puolen pinnan keskiarvolla kauas parhaiden päiviensä tasosta. Caps on edelleen hyvin riippuvainen Alexander Ovechkinin erikoisosaamisesta, ja kapteenin maalijahdin seuraaminen onkin kiinnostavin osa Capitalsin kautta 2023–24. 

Pengsiltä vaisu avaus

Pittsburgh Penguinsin kauden avaus oli kaikkea muuta kuin odotettu. Tiistain avauskierroksen kotipeli Chicagoa vastaan kääntyi johtoasemasta tappioksi kolmannen erän jälkipuoliskolla. Penguins hävisi pelin maaliodottaman kahdella maalilla, joten siinä mielessä tulos oli ansaitun heikko. Avauspelissä Erik Karlssonista nähtiin vain tähtipuolustajan huonoimmat puolet. Tehotilastoon tuli merkinnäksi -2, ja Karlssonin jäällä ollessa Chicago vei maaliodottaman lähes 60-prosenttisesti tasaviisikoin. 

Yhdestä pelistä ei vielä parane tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä. Puolustuspelaamisessa riittää toki työsarkaa, mutta hyökkäysvoimaltaan Penguins on yksi sarjan parhaista nipuista. Myös Penguins on jo ikääntynyt joukkue, joka pelaa viimeisistä mahdollisuuksistaan nostella mestaruusmaljaa Sidney Crosbyn johtamalla rungolla. Alkukauden rankingissa on monta joukkuetta edellä, mutta Capitalsiin verrattuna Penguins nauttii selvää etua sekä kärkipelaajien että syvyyden vertailuissa.

Vieraiden menestyksissä etua

Seurojen välillä on vallinnut jo pitkään taisteluasetelma, joka tosin on hiipumaan päin molempien organisaatioiden lähestyessä vääjäämätöntä jälleenrakennusta. Washingtonissa tuo hetki on lähempänä kuin Pittsburghissa, jossa Karlssonin hankinta merkitsee viimeistä puskua kohti pitkää kevättä.

Penguins on aivan eri korin joukkue ja ansaitsee vieraissakin kohtuullisen selvän suosikkiaseman. ComeOn on avannut pelin lähellä tasabookkia, mikä avaa kelpo iskupaikan vieraiden puolesta. Parasta etua on tarjolla Pittsburghin varsinaisen peliajan voitossa kertoimella 2,37. Noin 47 prosentin arviota vastaan saadaan lyötyä puolet maksimeista sisään.

Pelataan: Pittsburgh Penguins 1X2 @ 2.37
Panostaso: 5/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 20 euroa ja veikkaa koko summalla Pittsburghin voittoa
  3. Saat kaksi 10 euron ilmaisvetoa vaikka veto menisi väärin. Ei kierrätystä!

Ottelu pelataan 14.10.2023 klo 2.30
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet


Muita aiheeseen liittyviä juttuja