Jääkiekko

Pelivihje: Winnipeg Jets – Florida Panthers 14.10.

13.10.2023. Tärkeiden pelaajien loukkaantumisista kärsivä Florida jää altavastaajaksi lauantain myöhemmässä prime time -pelissä. Winnipegistä saadaan mehukas pelikohde jättikierroksen vetosalkkuun.

Aiempaa leveämpi hyökkäys

Winnipeg Jetsin ja Los Angeles Kingsin välillä nähtiin yksi kesän suurimmista pelaajakaupoista. Pierre-Luc Dubois lähti Kaliforniaan vaihdossa Alex Iafalloon, Rasmus Kupariin, Gabriel Vilardiin ja kakkoskierroksen varaukseen. Dubois on eittämättä paras treidissä liikahtanut pelaaja, mutta Jets sai entisestä sentteristään kunnon korvauksen. Kupari (23) ja Vilardi (24) ovat vielä nuoria ja kehittyviä pelaajia, Iafallo (29) taas kokenut ja sopiva korvaaja Blake Wheelerille, jonka sopimus ostettiin ulos kesällä.

Jets on tasaisen laadukas ryhmä, jolla on toisaalta myös tähtikategorian nimiä kokoonpanossaan. Josh Morrissey nousi viime kaudella Norris-keskusteluihin tykittämällä tehot 16+60 takalinjoilta. Hyökkäyksessä saadaan nauttia 26-vuotiaan Kyle Connorin parhaista pelivuosista sekä viime kaudella 42 maalia iskeneen Mark Scheifelen tehokkuudesta. Tolppien väliin Jetsillä on heittää yksi sarjan tasaisimmista suorittajista. Connor Hellebuyck on vuodesta toiseen taistelemassa sarjan parhaan maalivahdin tittelistä, ja runkosarjan kotiavauksessa Hellebuyckin voi huoletta olettaa startteriksi.

Pitkästä keväästä maksetaan hintaa

Floridassa kärvistellään yhä viime kesäkuun finaalien jälkiseurauksissa. Panthers painoi finaalit läpi puhki murjotulla miehistöllä, jota ei ole vieläkään saatu takaisin täydessä iskussaan. Puolustuksen liiderit Aaron Ekblad ja Brandon Montour joutuivat kesällä olkapääleikkaukseen, eikä kummankaan paluulle ole tarkkaa aikataulua. Loukkaantuneena on myös pätevä kahdensuunnan hyökkääjä Sam Bennett, joka oli Panthersin parhaita hyökkääjiä pudotuspeleissä.

Florida olisi terveellä kokoonpanolla sarjan etevimpiä joukkueita hyökkäyspäässä. Nykyiset poissaolot kuitenkin verottavat niin hyökkäysvoimaa kuin puolustuksen tasapainoa. Montourin ja Ekbladin toipuessa tuoreet hankinnat Dmitry Kulikov ja Oliver Ekman-Larsson saavat suurempaa roolia kuin tämän hetken tasolla olisi optimaalista. 

Suorassa kotivoitossa jättikohde

Floridan finaalivisiitti on yhä vedonlyöntimarkkinalla tuoreessa muistissa, joten Panthers kerännee arvostusta alkukauden kertoimissa. Kyseessä on sinänsä laadukas joukkue, mutta nykyiset loukkaantumiset ovat yksinkertaisesti liikaa kestettäväksi. Mikään joukkue ei pysy entisellään, jos yhtälöstä poistetaan kaksi kärkiparin minuutteja syövää pakkia, joista toinen on vieläpä pelipaikkansa suurimpia offensiivisia uhkia.

Jets saa kokoonpanoista reilusti lisähyvää arvioon. Varsinaisen peliajan kotivoitto toteutuu hiukan harvemmin kuin kerran kahdesta. ComeOn on avannut kohteen aivan eri kaliiberin kertoimilla, ja Jetsin suorasta voitosta irtoaa peräti 2,38. Huippukohteeseen päästään painamaan tavallista roisimpi panos sisään.

Pelataan: Winnipeg Jets 1X2 @ 2.38
Panostaso: 8/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 50 euroa ja veikkaa koko summalla Winnipegin voittoa
  3. Saat viisi 10 euron ilmaisvetoa vaikka veto menisi väärin. Ei kierrätystä!

Ottelu pelataan 14.10.2023 klo 23.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja