Jääkiekko

Nämä NHL-pelaajat ovat tyrkyllä Leijoniin

22.3.2023. Suomessa pelataan jääkiekon MM-kisoja toisena vuonna peräkkäin, kun kisat pidetään Tampereen lisäksi Latvian Riiassa. Tässä artikkelissa otetaan katsaus NHL-pelaajiin, jotka ovat tyrkyllä Jukka Jalosen Leijoniin.

Hyökkääjät:

Kotikisoihin halutuin ja odotetuin yksilö on Tampereen oma poika Patrik Laine. Laine oli viime keväänä halukas liittymään Leijonien matkaan. Tuolloin MM-kisareissu kuitenkin peruuntui selkävamman takia. Tesoman tykki on pelannut tällä kaudella Columbuksen riveissä 54 ottelua tehopistein 22+28=50. 

Viime kevään kultamitalisteista tyrkyllä ovat Mikael Granlund ja Joel Armia. Granlund treidattiin siirtojen takarajalla Pittsburghiin ja pingviinien pääsy pudotuspeleihin on vielä iso kysymysmerkki. Armian edustaman Montrealin kausi päättyy varmuudella runkosarjaan.

Nuorista pelaajista mukaan olisi mahdollista ottaa Matias Maccelli, Juuso Pärssinen ja Jesse Ylönen. Maccelli on pelannut Arizonassa huiman tulokaskauden tehopistein 7+32=39. Pärssinen on tehnyt nopean läpimurron NHL:ään ja Ylönen on murtautunut Montrealin kokoonpanoon.

Puolustajat: 

Suomalaiset puolustajat ovat nykyään NHL:ssä melko harvinaisia. Tulevan kevään MM-kisoihin on tästä huolimatta tyrkyllä neljä laadukasta puolustajaa. Juuso Välimäki treidattiin kesken kauden Arizonaan, missä hän on nostanut omaa tasoaan huimasti. Välimäki on ollut kuluvan kauden toiseksi tehokkain suomalaispuolustaja tehopistein 3+28=31. 

Henri Jokiharju ja Olli Määttä olisivat todella laadukkaita sekä luotettavia puolustajia omaan päähän. Rasmus Ristolaisen osakkeet ovat nousseet hurjasti kuluvan kauden aikana. Philadelphian järkäle on kieltäytynyt joka vuosi Leijonapaidasta. Olisiko nyt paluun aika?

Maalivahdit:

Maalivahdit ovat joka kevät Leijonien vahvin osa-alue. Tänä vuonna tyrkyllä on jälleen iso luita huippumaalivahteja. Juuse Saros on yksi NHL:n parhaista maalivahdeista ja hän olisi täydellinen palanen joukkueen tolppien väliin. Saros on pelannut tällä kaudella heikon Nashvillen maalilla 53 ottelua torjuntaprosentilla 91,69 %.

Saroksen jälkeen tyrkyllä ovat Kaapo Kähkönen, Ville Husso, Kevin Lankinen ja Ukko-Pekka Luukkonen. Lankinen torjui Suomelle MM-kultaa keväällä 2019.

Broidi

PARHAAT TARJOUKSET

100 ilmaiskierrosta
Ei kierrätysehtoja

Talleta vähintään 20 euroa, niin saat 100 ilmaiskierrosta ilman kierrätystä!


Rating: 5 out of 5.

Nappaa 200 ilmaiskierrosta
Ei kierrätystä!

Talleta vähintään 20 euroa, niin saat 200 ilmaiskierrosta ja 5 euron bonuksen livekasinolle!


Rating: 5 out of 5.

Poimi 200 ilmaiskierrosta
ilman kierrätystä

Talleta vähintään 20 euroa, niin saat 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysehtoja!


Rating: 5 out of 5.

Muita aiheeseen liittyviä juttuja