Jääkiekko

U20 MM-kisat käyntiin – seuraa näitä pelaajia!

23.12.2023. Yksi urheiluvuoden upeimmista tapahtumista eli jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat alkavat Tapaninpäivänä. Tässä artikkelissa otetaan katsaus turnauksen mielenkiintoisimpiin pelaajiin.

1. Matthew Poitras, Kanada

19-vuotias Matthew Poitras on tulevan turnauksen tunnetuin pelaaja. Syy tähän löytyy siitä, että keskushyökkääjä on pelannut tämän kauden kokonaan NHL:ssä Boston Bruinsin riveissä. Patrice Bergeron ja David Krejci jättivät Bostonin viime kauden jälkeen, joka avasi oven nuorelle pelaajalle kivikovasta seurasta.

Poitras on pelannut tällä kaudella NHL:ssä 27 ottelua tehopistein 5+8=13. Hyökkääjälle tuleva turnaus on ensimmäinen Kanadan juniorimaajoukkueissa.

2. Macklin Celebrini, Kanada

17-vuotiasta Macklin Celebriniä pidetään ensi kesän NHL-Draftin ykkösnimenä. Keskushyökkääjä on pelannut tällä kaudella Bostonin yliopistojoukkueessa 15 ottelua tehopistein 10+15=25. 

Superlupaus pelasi viime keväänä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa seitsemän ottelua tehopistein 6+9=15. Celebrinistä on turha odottaa uutta Conor Bedardia, mutta hän kykenee silti olemaan tämän turnauksen paras pelaaja.

3. Konsta Helenius, Suomi

17-vuotiaasta Konsta Heleniuksesta odotetaan ensi kesän suomalaista kärkivarausta NHL:ään. Nuori hyökkääjä on pelannut aivan fantastisen kauden Liigassa Jukurien riveissä. Helenius on pelannut Mikkelissä 28 ottelua tehopistein 8+12=20.

Helenius on ottanut Olli Jokisen alaisuudessa huimia kehitysaskelia. Helenius on äärimmäisen älykäs pelaaja, joka tulee kantamaan Suomen joukkueessa isoa vastuuta.

4. Jonathan Lekkerimäki, Ruotsi

19-vuotias Jonathan Lekkerimäki valmistautuu jo kolmansiin MM-kisoihinsa. Vancouver Canucksin NHL-varaukselle viime kausi oli hankala, mutta tällä kaudella hän on jälleen pelannut vahvasti. Lekkerimäki pelaa lainalla Ruotsin pääsarjassa Örebron riveissä, jossa hän on nakuttanut 24 otteluun tehopisteet 10+6=16. 

Lekkerimäki on puhdasverinen maalintekijä, joka on suurin suosikki maalipörssin voittoon.

5. Cutter Gauthier, Yhdysvallat

19-vuotias Cutter Gauthier on Yhdysvaltojen suurin tähti. Philadelphia Flyers varasi hyökkääjän pienellä numerolla kesällä 2022 ja seuralla on äärimmäisen suuret odotukset hänen suhteen. Gauthier on pelannut Bostonin yliopistojoukkueessa Celebrinin joukkuekaverina 17 ottelua tehopistein 13+10=23.

Gauthier pelasi viime vuoden MM-kisoissa seitsemän ottelua tehopistein 4+6=10. 

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja