Viihde

Laskuvarjohyppääjän karmeat viimeiset sanat tallentuivat videolle

Yksi laskuvarjohyppääjän pahimmista painajaisista on varmasti sen tärkeimmän eli laskuvarjon unohtaminen. Näin kävi kokeneelle 35-vuotiaalle hyppääjälle Ivan McGuirelle.

Kun onnettomuus tapahtui, McGuire oli tekemässä opetusvideota. Aivan kuin julman ironisesti videon aiheena oli turvallinen hyppääminen. Mies oli varmasti pätevä tähdittämään tätä videota, sillä hän oli hypännyt aiemmin yli 800 kertaa turvallisesti.

Tällä kertaa kaikki meni kuitenkin karmeasti pieleen.

Kenties McGuire oli niin innostunut kuvaamisesta, että hän meni ja hyppäsi lentokoneesta liian aikaisin. Kun McGuire oli vetämässä laskuvarjon auki, hän tajusi, että se oli unohtunut koneeseen.

McGuirella oli edessään varma kuolema, ja sen hän varmasti tiesi. Tilanteesta teki erityisen karmean se, että kaikki tallentui videolle – siten myös miehen viimeiset sanat.

– Voi luoja, ei! McGuire huudahti ennen kuin hän laskeutui kuolemaan.

Tutkijat pystyivät poissulkemaan itsemurhan mahdollisuuden. Kyse oli yksinkertaisesti karmeasta ja täysin turhasta onnettomuudesta. Videolla näet onnettomuustilanteen, mutta emme voi suositella tätä herkille. Edes Broidi itse ei tätä videota halua katsoa toistamiseen.


Muita aiheeseen liittyviä juttuja