Muu urheilu

Mies joka voitti olympiakultaa sekä ammunnasta että kuvanveistosta

Olympialaisissa on nähty monenmoista sankaria ja saavutusta. Kukaan ei voi enää silti yltää Britanniasssa asuneen yhdysvaltalaisen Walter Winansin urotekoihin.

Tänä päivänä harva tietää tai muistaa, että olympialaisissa kilpailtiin aikoinaan urheilun lisäksi myös taidelajeissa. Tämä avasi lahjakkaalle yksilölle mielenkiintoisen mahdollisuuden voitti olympiamitali paitsi urheilussa myös taiteessa.

Winans edusti tällaista superlahjakkuutta. Winans voitti kultamitalin ammunnasta vuona 1908 ja ja heti perään vuonna 1912 kuvanveistosta.

Kuka oli Walter W. Winans?

Winans oli todellinen monilahjakkuus, kuten olettaa sopii. Ampumisen ja veistämisen lisäksi myös kynä pysyi herran kädessä. Kaikkiaan Winans viimeistelikin muiden kiireiden lomasssa peräti kymmenen kirjaa.

Teokset keskittyivät pääosin ampumisen saloihin. Tänä päivänä Winansin teoksia on edelleen myytävänä. Samalla lailla pystyt myös ostamaan jonkin Winansin tekemän veistoksen, kunhan hinnasta löytyy sopu.

Winans eli lapsuuttaan ja nuoruttaan Pietarissa. Yhdysvaltalainen oli todellinen maailmankansalainen. Maailmaa nähtyään hän kuoli Lontoossa vuonna 1920.

Harva ihminen saaavuttaa elämänsä aikana täyden potentiaalinsa. Winans vaikuttaa kuitenkin mieheltä, joka todella ennätti olla monessa mukana.

-Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja