Muu urheilu

HIFK:n historian nopein mies

Okei, ehkä otsikko oli vähän hämäävä. On se silti hyvä tietää, että HIFK:n lajivalikoimaan kuuluu muitakin lajeja kuin jääkiekko. Yksi näistä lajeista on yleisurheilu. Ja siitä pääsemmekin Tommi Hartoseen.

Hartonen oli 2000-luvun alkuvuosina Suomen nopein mies sekä 100 metrin että 200 metrin matkoilla. Vaikka kilpailu oli kovaa esimerkiksi Markus Pöyhösen kanssa, oli Hartonen tästä kaksikosta se SE-ennätysmies.

Hartonen juoksi 100 metrin Suomen ennätyksen Vaasassa 2001, kun kello pysähtyi aikaan 10,21. Toisen SE:n Hartonen sai nimiinsä Sydneyn olympiakisoissa. Uusi Suomen ennätys syntyi alkuerissä ja kirjattiin sekunnein 20,47.

Mitä ennätyksille nykyään kuuluu?

HIFK-Friidrottia edustanut Hartonen sai pitää Suomen ennätyksiä pitkään hallussaan. Vasta kesällä 2022 Suomen ennätykset kirjattiin uusille yrittäjille, kun suomalainen pikajuoksuyleisö pääsi nauttimaan uusista tähdistä.

Samuli Samuelsson rikkoi ensin 100 metrin SE:n heinäkuussa ajalla 10,16. Tästä vain viikko eteenpäin ja Samuel Purola pinkaisi 200 metrillä ajan 20,45.

Tiedä vaikka kesällä 2024 ennätyslukemat kirjattaisiin taas uusiksi. Ainakin Samuelsson ja Purola ovat edelleen nuoria ja iskukykyä löytyy.

-Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja