Jalkapallo

Pasta vai paella? Peroni vai Estrella? Scamacca vai Morata?

Futiksen EM-kisoissa pelataan tänään kolme ottelua. Illan huipentaa Espanjan ja Italian välinen mittelö Välimeren herruudesta. Mutta kummasta maasta saa paremmat sapuskat ja virvokkeet? Entäs ne hyökkääjät?

Hyvä pasta pyyhkii paellalla lattiaa

Tästä ei ole kahta sanaa. Italialainen simppeli pasta carbonara tahi tuntikausia muhinut Ragu alla Bolognese pesee Espanjan ”kansallisruoka” paellan tennislukemin 6-0. Tai ehkä Broidi on vaan astetta yksinkertaisempi kaveri ruokahommissa…

Valenciasta lähtöisin oleva paella on toki varsin mainio pöperö myös!

Estrella menee, mutta Peroni MAISTUU

Taas sama homma, Italia on vahvoilla. Kylmä Peroni sopii lähes jokaiseen hetkeen kuin pikkubetsi EM-kisoihin. Estrella sen sijaan on varsin mitäänsanomaton peruslager. Ei huono, mutta ei erityisen hyväkään.

Pieni bonus Espanjalle on kyllä annettava: Pohjois-Espanjasta ponnistava Estrella Galicia on todella makoisa tuote!

Aliarvostettu Morata ja nouseva Scamacca

Broidin lukuisat frendit ovat esittäneet saman kysymyksen: voittaisiko Espanja jopa EM-kultaa, jos hyökkääjänä olisi joku tuhnuksi väitettyä Alvaro Morataa kovempi tekijä? Vastausta minulla ei ole, mutta väitän tilastojen pohjalta Moratan olevan aliarvostettu.

Veli Alvaro on nimittäin takuuvarma 10+ maalin mies joukkueessa kuin joukkueessa. Päättyneellä kaudella Morata iski Atletico Madridin paidassa 15 maalia, joten ihan tussarista ei voi olla kyse.

25-vuotias Gianluca Scamacca on noussut Italian ykköskärjeksi hiljattain. Mies pelasi loistavan loppukauden Eurooppa-liigan voittaneen Atalantan riveissä ja nakutti koko kaudella kelvolliset 12 maalia.

Tämän vastakkainasettelu päättyy Broidin papereissa tasatulokseen. Antaa illan ottelun näyttää, kumpi pelaajista on valmis kantamaan joukkueensa kohti EM-unelmaa. Vai löytyvätkö molemmat herrasmiehet berliiniläiseltä kebab-kiskalta jo hyvissä ajoin ennen kisojen päättymistä…

Päivän ottelut EM-kisoissa

Klo 16.00
Slovenia – Serbia
Klo 19.00
Tanska – Englanti
Klo 22.00
Espanja – Italia

Tsekkaa parhaat tarjoukset EM-kisoihin täältä!

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja