Jalkapallo

Miksi juuri kukaan ei tunnu pitävän Cristiano Ronaldosta?

On jotenkin muodikasta irvailla Cristiano Ronaldolle, mutta saa nähdä, että kenellä se hymy lopulta hyytyy. Portugalilla on kasassa kova nippu EM-kisoissa, ja se on Broidin papereissa yksi kisojen suosikeista.

Ronaldo on jo 39-vuotias, mutta edelleen mies kerää otsikoita. Saudi-Arabiassa nykyään jäähdyttelevä Ronaldo teki päättyneellä kaudella 35 maalia 31 ottelussa. Tämä on todella kova temppu, kun otetaan huomioon miehen ikä. Oli se pääsarja sitten mikä hyvänsä.

Yleensä hyökkääjien tehot alkavat pudota nopeasti 30 ikävuoden jälkeen, mutta portugalilaisen tapauksessa ikä on todellakin vain numero.

Mikä Ronaldossa ärsyttää?

Ronaldo ärsyttää ihmisiä samasta syystä kuin suomalaista ottaa päähän naapurin astetta hienompi auto. Ronaldo on kaikkea sitä mitä perusjamppa ei voi ikinä olla. Maailmankuulu, hävyttömän komea, satumaisen rikas ja yksi kaikken aikojen parhaita omassa leipälajissaan.

Ronaldoa voisi kuvailla sadoilla erilaisilla adjektiiveilla, sillä niitä nimittäin riittää kuin hienoja maaleja hänen urallaan. Kurikasta kotoisin olevaa Jarmoa ei voi usein kuvailla kuin parilla sanalla. Ihan hyvä jätkä.

Ronaldo ei tyydy olemaan ”ihan hyvä jätkä”.

Moni voi sanoa, että Ronaldon toinen visiitti Manchester Unitediin meni vihkoon, mutta samalla unohdetaan, että vielä kaudella 2021-2022 hyökkääjä iski joukkueelleen 18 valioliigamaalia. Moni ei myöskään muista, että Ronaldo on ollut monissa seuroissa äärimmäisen pidetty.

Menestystä kun on yleensä tullut tämän herran kanssa. Siksi Ronaldo on edelleen tälläkin reissulla mukana, vaikka taso onkin laskenut parhaista päivistä.

Portugali tarvitsee Ronaldoa, mutta missä määrin

Yksi Ronaldoon liitettävistä adjektiiveista on ristiriitainen. Mies ei vaikuta sellaiselta, joka on valmis tekemään ihan liikaa kompromisseja. Ymmärtääkö Ronaldo, ettei hän ole enää takuuvarma avauksen mies ja keskittyy tarvittaessa tsemppaamaan joukkuetta erilaisessa roolissa?

Tavallaan miehen luulisi ymmärtävän tämän, mutta on vaikea olla parikymmentä vuotta yksi maailman kovimpia ja sitten sen jälkeen tyytyä olemaan penkkiveikko. Jos Ronaldo tyytyy, voi se antaa joukkueelle yhden hevosvoiman lisää koneeseen.

Nimittäin Portugalin ryhmä on nimivahva. Portugalilla on myös vihdoin kunnon luotsi, sillä Roberto Martinez on yksi kisojen tekijämiehistä. Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Joao Cancelo ja kumppanit antavat hyvän pohjan tiimin rakentamiselle.

Jos Ronaldo tekee joukkueesta suuremman eikä sen sijaan kasva joukkuetta suuremmaksi, on Portugali vahvoilla. Olihan se aika siistiä valmistautua peliin niin, että Ronaldo antaa tsempit!

P.S. Portugalia ei juuri koskaan lasketa ihan suurimpien suosikkien joukkoon, vaikka peräsimessä on nyt loistava valmentaja ja pelaajisto on täynnä laatua. Vähätelläänkö Portugalia vähän samaan tapaan kuin Leijonia joskus aiemmin arvokisoissa?

EM-kisat lauantaina

Klo 16.00
Georgia – Tshekki
Klo 19.00
Turkki – Portugali
Klo 22.00
Belgia – Romania

Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja