Jalkapallo

Maailman kallein käytetty purukumi?

Toukokuussa 2013 yksi aikakausi päättyi, kun Sir Alex Ferguson valmensi Manchester Unitedia viimeistä kertaa. Yhteensä Ferguson, 82, luotsasi manchesterilaisia putkeen neljällä eri vuosikymmenellä, alkaen vuodesta 1986. Valmentajalegenda päätti uransa tyylikkäästi Englannin mestaruuteen, mutta sen jälkeen meno Manchesterin punaisella puolella on ollut pähkinänkuoressa melkoista rämpimistä.

LUE MYÖS: Maailman kovin jalkapallo-omistaja on tekijä eikä paskanpuhuja

Yhteensä 13 Englannin mestaruutta, kaksi Mestarien liigan voittoa ja lukuisia muita kansallisia sekä kansainvälisiä pystejä manchesterilaisten peräsimessä pokannut luotsi tunnettiin tavastaan jauhaa purkkaa. Näin oli myös uran viimeisessä kamppailussa, joka pelattiin legendaarisella The Hawthornsilla, West Bromwich Albionin kotistadionilla.

Matsista itsestään riittäisi toki kerrottavaa, sillä se päättyi lukemin 5–5. Kiinnostavin asia tapahtui kuitenkin ottelun jälkeen, kun Ferguson sylkäisi matsin aikana loppuun jauhamansa purukumin viheriölle. Kyseessä ei tietenkään ollut ihan mikä tahansa purukumi, vaan valmentajalegendan viimeinen Valioliiga-otteluissa käyttämä.

Nuori Manchester Unitedin kannattaja syöksyi haukkana paikalle poimien valkoisen herkun nurmen pinnasta. Purukumi oli niin tuore, että Fergusonin hampaanjäljet paistoivat siitä edelleen näkyvästi. Pian purkalla oli oma pieni vitriini, jossa se makasi kuin kallisarvoinen aarre. Lasikon alapuolelle luki kultaisessa laatassa kaiverrettuna: ”THE LAST GUM – Sir Alex Ferguson – 19.05.2013”.

Kyseinen kapistus sai valtavan huomion, kun se ilmestyi myyntiin eBay-sivustolle. Huutokaupattu purukumi keräsi jättisuosion. Melkoinen neronleimaus manchesterilaisten kannattajalta poimia Fergusonin viimeinen purkkamälli kyytiin kentältä. Tarjouskilpailu lähti käsistä. Lopulta käytetystä purukumista maksettiin 390 000 puntaa, joka oli tuolloin noin 456 000 euroa.

Jos sinulla olisi sukanvarressa kyseisen summan verran löysää, kenen käyttämän purukumin poistaisit markkinoilta?

–Broidi


Muita aiheeseen liittyviä juttuja