Jääkiekko

Liigan pudotuspeleissä hurja viikko

19.4.2021. Liigan puolivälierissä paremmuus selvitetään hurjalla tahdilla. Tällä viikolla pelataan vielä tiistaina, torstaina, perjantaina ja sunnuntaina, jolloin välieräjoukkueet ovat viimeistään selvillä. Mitkä joukkueet kairaavat itsensä jatkoon? Kuka nostelee Kanada-maljaa kauden päätteeksi? Lue Broidin arviot puolivälieriin alta ja hyödynnä huipputarjous!

TPS – Pelicans

Molempien joukkueiden runkosarjat olivat erittäin positiivisia yllätyksiä. Tätä kaksikkoa povattiin monissa ennakoissa pudotuspelien ulkopuolella. 

TPS:n Raimo Helmisen johtama muukalaislegioona yllätti kaikki. Joukkueen ulkomaalaisvahvistukset osoittautuivat erittäin hyviksi ja he istuivat Helmisen sapluunaan maniosti. TPS:n joukkue onkin täynnä onnistujia. Jalkeilla on erittäin laadukkaat neljä kentällistä eikä peli tule kaatumaan veskareihinkaan.

Pelicansin Tommi Niemelälläkin riitti epäilijöitä, mutta positiivinen päävalmentaja sai joukkonsa erinomaiseen iskuun. Lahtelaisten nippu ei ole yhtä nimekäs kuin turkulaisilla, mutta avainpelaajat eivät kalpene vertailussa. Hannes Björninen pelasi huiman runkosarjan ja on esimerkillinen kapteeni. Myös Patrik Bartosak oli vakuuttava tolppien välissä.

Ottelupari on erittäin tasainen, mutta TPS on pienoinen suosikki materiaalinsa turvin. Pelicans vei tosin nimiinsä joukkueiden neljästä runkosarjan kohtaamisesta kolme, joten lahtelaisia ei pidä aliarvioida. Ottelusarjasta sopii odottaa tasaista.

Arvio: TPS välieriin voitoin 3-2

Lukko – Ilves

Lukko suorastaan dominoi runkosarjaa aina syksystä lähtien. Joukkue oli tasapainoinen eikä huonoja jaksoja tullut. Raumalaiset eivät hävinneet kertaakaan kahta ottelua enempää putkeen.

Ainoa pieni yskähtely tapahtui keväällä, kun Pekka Virta oli toiminnasta sivussa. Koronan selättänyt päävalmentaja on kuitenkin palannut joukkueen arkeen mukaan, mikä näkyi heti kaukalossa.

Lukosta ei löydä heikkouksia edes isolla suurennuslasilla. Joukkueen materiaali on loistava ja peli kokonaisuudessaan todella uomissaan.

Mestarisuosikin haastaa Ilves, joka onnistui kaatamaan KooKoon pudotuspelien avauskierroksella. Lyhyt sarja kuvasti tamperelaisten koko kautta: ailahtelua oli paljon.

Lukko vei joukkueiden runkosarjan kohtaamiset voitoin 3-1. Raumalaiset ovat todella selvä suosikki ja jokainen Ilveksen voitto olisi iso yllätys.

Arvio: Lukko välieriin voitoin 3-0

HIFK – Kärpät

HIFK:n runkosarja oli mainio, vaikka koronan takia tullut lähes kuukauden tauko peleistä jättikin pienen varjon. Runkosarjan 20 viimeisestä pelaamastaan ottelusta joukkue jäi pistettä vain kahdesti.

Helsinkiläisten avainpelaajat nostivat tasoaan kauden edetessä, mutta ennen kaikkea itse pelaaminen on ollut erinomaisella tasolla. Ennen pakon sanelemaa taukoa HIFK oli pelillisesti jopa sarjan paras joukkue.

Kärppien runkosarja oli tervan juomista eikä peli lähtenyt liitoon oikein missään vaiheessa. Pudotuspelien avauskierroksella joukkue kuitenkin nosti tasoaan. Kokenut kaarti on alkanut löytää virettään kevään edetessä.

Kärppien kevät on ollut todella raskas. Pelitahti on ollut armoton ja Mikko Mannerin suojatit kävivät kaksi kovaa kamppailua Sportia vastaan, kun HIFK taas keskittyi jo puolivälierään.

HIFK olisi ollut suosikki ottelupariin jo ilman sitä, että Kärpät olisi pelannut pudotuspelien avauskierroksella. Tämä kääntää vaakaa entistä vahvemmin HIFK:n suuntaan. Helsinkiläiset ovat saaneet harjoitella rauhassa, joten iskukyvyn pitäisi olla kunnossa. 

Arvio: HIFK välieriin voitoin 3-1

Tappara – KalPa

Tapparan runkosarja oli kokonaisuudessaan tahmea, mutta kestomenestyjä oli maineensa veroinen tiukassa paikassa ja kampesi itsensä kuuden joukkoon.

Nihkeästä runkosarjasta huolimatta mikään joukkue ei varmasti halunnut Tapparaa vastaansa. Jussi Tapolalla on käytettävissään laadukas ja monissa liemissä marinoitu nippu, jossa moni pelaaja pystyy nostamaan vielä reilusti tasoaan.

Tuskin kukaan odotti KalPalta urotekoja, mutta Tommi Miettinen luotsasi savolaiset erinomaisesti viidennelle sijalle. Joukkue pelaa raikasta lätkää ja kuopiolaisilla on riveissään paljon nuoria onnistujia.

Tappara on otteluparissa selkeä suosikki. Se on voittanut KalPan peräti kymmenen kertaa edellisestä 11 kohtaamisesta. Joukkueen rutiini on korkealla tasolla ja KalPan mainio kausi uhkaa loppua lyhyeen pudotuspeleissä.

Arvio: Tappara välieriin voitoin 3-0


Lisäjännitystä peleihin? Katso kaikki huipputarjoukset täältä

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja