Jalkapallo

Everton hyvistä asetelmista Arsenalin kaatoon

22.4.2021. Arsenal ja Everton kohtaavat perjantai-illan mielenkiintoisessa kamppailussa. Evertonilla on yllättävän hyvät lähtökohdat matsiin, kun taas Tykkimiesten leirissä katseet ovat varmasti jo tulevan viikon Eurooppa-liigassa. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!


Arsenalilla haasteita

Arsenalin sesonki on ollut melkoinen pannukakku. Ennen kauden alkua Tykkimiesten kannattajien odotukset olivat varovaisen positiiviset, mutta kausi on ollut tuloksellisesti pettymys. 

Joukkue on jämähtänyt totaalisesti sarjan keskikastiin. Joukkue, jonka piti osallistua kohuttuun Superliigaan.

Lontoolaisten katseet onkin suunnattu Eurooppa-liigan puolelle. Se kohtaa ensi viikolla välierien ensimmäisessä osassa Villarrealin. Kaksikosta parempi etenee finaaliin, jossa vastaan tulee voittaja otteluparista AS Roma – Manchester United.

Eurooppa-liigan voittaja saa totutusti paikan ensi kauden Mestarien liigaan. Tämä luonnollisesti himottaisi Arsenalia, joka pelasi Mestarien liigassa viimeksi kaudella 2016-17.

Ensi viikolla häämöttävä kauden toistaiseksi tärkein matsi näkynee myös Mikel Artetan valinnoissa. Joukkue on tosin kärsinyt pahoista poissaoloista. Pierre-Emerick Aubameyang sairastui malariaan maaliskuun maajoukkuereissulla ja on vielä toipilas. Alexandre Lacazette sen sijaan loukkaantui sunnuntaina Fulhamia vastaan. Aubameyang ja Lacazette ovat takoneet Arsenalille yhteensä 22 osumaa tällä kaudella Valioliigassa. Joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä on osunut viidesti.

Perjantaina Arsenal saa vastaansa nälkäisen vastustajan, kun Everton saapuu Emirates Stadiumille. Everton majailee sarjataulukossa kahdeksantena, juuri Arsenalin yläpuolella. Carlo Ancelottin miehistö oli alkukauden yllättäjiä, mutta vauhti on tasaantunut sesongin edetessä. 

Everton jahtaa vielä täysin realistisesti europaikkoja, joten motivaatiotekijät ovat taatusti kunnossa liverpoolilaisilla. Tämän pitäisi näkyä viheriölläkin: Everton on pelannut nyt kuusi ottelua putkeen ilman voittoa. Tätä ennen joukkue nappasi kolme voittoa putkeen kaatamalla West Bromwichin, Liverpoolin sekä Southamptonin päästämättä maaliakaan.

Everton vei nimiinsä joukkueiden avauskohtaamisen joulukuussa. Joukkue on tälläkin kertaa lähellä voittoa: se saa jalkeille pitkästä aikaa hyvän rosterin. Arsenal vastaavasti kärsii pahoista poissaoloista ja katseet ovat väkisinkin jo seuraavassa viikossa. Everton jahtaa vastaavasti kuumeisesti eurosijoja Valioliigassa, joten motivaatio on varmasti tapissa. Arsenal on pienoinen ennakkosuosikki perjantaina, mutta Evertonin voitto ei olisi iso yllätys.


Löydät kaikki tarjoukset täältä

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja