Jalkapallo

Syventääkö Chelsea Arsenalin ahdinkoa?

10.5.2021. Valioliiga lähestyy huipennustaan, kun jäljellä on kolme kierrosta. Varsinkin kamppailu europaikoista käy kuumana. Mestarien liigaan finaaliin selviytynyt Chelsea lähtee isona ennakkosuosikkina keskiviikkoillan vääntöön Arsenalia vastaan. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!


Chelsean hurja kevät

Chelsean kausi on ollut kaksijakoinen. Syyskausi oli tahmea ja Frank Lampard saikin lähteä tammikuun lopussa. Tilalle tuli Thomas Tuchel, jonka aikana kurssi on kääntynyt reiluun nousuun.

Chelsea on vahvistanut asemiaan sarjataulukossa ja joukkue on kolmantena heti Manchesterin joukkueiden jälkeen. Paikka kärkinelikossa ei ole vielä varmistunut, mutta tilanne on hyvä.

Tämän lisäksi joukkue on raivannut tiensä Mestarien liigan finaaliin, jossa vastaan asettuu Manchester City. Nämä joukkueet kohtasivat myös lauantaina Valioliigassa, kun Chelsea haki Etihadilta voiton lukemin 2-1, vaikka oli tappiolla vielä avauspuolikkaan jälkeen. 

Tuchelin aikakaudella Chelsea on ollut erityisen hyvä muita isoja joukkueita vastaan. Mestarien liigan välierässä se kaatoi Real Madridin yhteismaalein 3-1. Jälkimmäinen koitos oli viime keskiviikkona, kun lontoolaiset kaatoivat espanjalaiset tylysti lukemin 2-0.

Chelsea on kohdannut Tuchelin alaisuudessa kotimaan kentillä Tottenhamin, Manchester Unitedin, Evertonin, Liverpoolin sekä kahdesti Manchester Cityn. Näiden kamppailujen tuloksena on viisi voittoa maalierolla 7-1 sekä maaliton tasapeli Unitedia vastaan. 

Mestarien liigassa se on vastaavasti iskenyt yhteen kahdesti Atletico Madridin, Porton sekä Real Madridin kanssa. Kuuden matsin tuloksena on neljä voittoa, tasapeli Realia vastaan sekä tappio Portolle jälkimmäisessä osassa, joka riitti Chelsealle kuitenkin jatkopaikkaan. Maaliero oli vakuuttavasti 8-2.

Chelsealla on mahdollisuus varmistaa ensimmäinen pokaali jo lauantaina, kun se kohtaa FA Cupin finaalissa Leicesterin. Tämä voi vaikuttaa hieman joukkueen kokoonpanoon keskiviikkona, sillä asema sarjataulukossa on varsin hyvä, mutta edessä on kriittisiä kamppailuja.

Arsenal on vastaavasti ailahdellut todella paljon kevätkaudella, vaikka peli onkin ottanut askeleita eteenpäin. Sarjataulukossa asema on tukevasti keskikastissa, mutta mahdollisuus europeleihin on edelleen olemassa. Loppukauden osalta se vaatisi tosin käytännössä vain voittoja.

Chelsea lähtee selvänä ennakkosuosikkina keskiviikon peliin. Sen materiaali ja ennen kaikkea pelitapa ovat huomattavasti vastustajaa edellä. Ottelu ei ole sinisille kauden tärkein, mutta paikallisvastustajalle ei varmasti haluta hävitä. Jotain kierrätystä saatetaan nähdä, mutta se ei tuo Arsenalille merkittävää etua.


Löydät kaikki Broidin tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja