Jalkapallo

Chelsea ennakkosuosikkina FA Cupin finaaliin

14.5.2021. Chelsea ja Leicester jahtaavat lauantaina maailman vanhimman jalkapalloturnauksen voittoa. Lontoolaiset lähtevät kamppailuun selkeänä suosikkina, vaikka keskiviikkona tulikin tappio paikallismatsissa. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous Chelsean voitolle!


Chelsealla paha otteluruuhka

Chelsean kevätkausi on ollut erittäin väkevä. Vielä tammikuussa tuskin kukaan olisi uskonut, että lontoolaiset tulevat pelaamaan Mestarien liigan finaalissa.

Niin vain Thomas Tuchel sai korjattua joukkueen kurssin, kun hän astui joukkueen peräsimeen tammikuun puolivälin jälkeen. Pelaajat sisäistivät uuden managerin ajatukset nopeasti ja jälki on ollut erinomaista. Tulokset puhuvat omaa kieltään: Valioliigassa paikka neljän sakissa on omissa käsissä ja Mestarien liigassa sekä FA Cupissa joukkue on finaalissa.

Chelsea on ollut viime aikoina vahvassa iskussa, vaikka keskiviikkona tulikin paikallistaistossa tyly tappio Arsenalille. Pelaajiaan kierrättänyt Chelsea oli kamppailussa niskan päällä, mutta tehottomuus maalipaikoissa kostautui.

Chelsea on uurastanut keväällä todella paljon, kun sarjapelien lisäksi rasitteena ovat olleet Mestarien liigan ja FA Cupin kamppailut. Lauantain matsi tulee haastavaan saumaan, sillä finaalin jälkeen samat joukkueet iskevät yhteen jo tiistaina Valioliigassa. Sinisten edellinen peli oli siis keskiviikkona, joten seitsemän päivän sisään otteluja kertyy peräti kolme. 

Leicesterin kausi on ollut kokonaisuudessaan mainio. Viime kaudella se sijoittui Valioliigassa karvaasti viidenneksi, mutta nyt se kamppailee tosissaan Mestarien liigaan oikeuttavista sijoituksista. Se on tällä hetkellä Chelsean yläpuolella kolmantena.

Lauantain finaali pelataan puolueettomalla maaperällä Wembleyllä. Vieraspelit ovat sopineet Leicesterille harvinaisen hyvin kuluvalla kaudella: se on pelannut esimerkiksi Valioliigassa 18 vierasmatsia, joista se on hävinnyt vain kaksi.

Chelsea ja Leicester ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen tammikuussa. Tuolloin Leicester vei voiton lukemin 2-0. Lontoolaiset olivat tosin vielä Frank Lampardin komennossa, joten sitä ei kannata tuijottaa liikaa.

Chelsea lähtee finaaliin selkeänä ennakkosuosikkina. Lontoolaisten tilanne on tällä hetkellä todella hyvä, vaikka joukkue hävisikin keskiviikkona Arsenalille. Isossa kuvassa Chelsea on reilusti Leicesteriä edellä. Valioliigassa joukkueen tilanne on varsin hyvä, joten fokuksen voi suunnata nyt täysin pokaalin metsästykseen.


Löydät kaikki Broidin tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja