Jääkiekko

Onko Penguinsin hyökkäys liikaa Islandersille?

14.5.2021. Pittsburgh Penguins ja New York Islanders aloittavat sunnuntaina pudotuspelisarjan. Penguins on suosikki, mutta Islandersia ei pidä aliarvioida. Joukkueiden vahvuudet osuvat hyvin yhteen ja käsillä on mielenkiintoinen parivaljakko. Lue Broidin ennakko sunnuntain otteluun ja nappaa huipputarjous Pittsburgin kotivoitolle!


Penguins hyökkää, Islanders puolustaa

Penguinsin runkosarja oli lopulta erittäin vahva, vaikka startti ei paras mahdollinen ollutkaan. Hiljalleen palaset alkoivat loksahdella paikoilleen ja juna löysi raiteilleen. 

Loukkaantumiset tosin jarruttivat hieman Penguinsin menoa, sillä esimerkiksi Jevgeni Malkin oli sivussa yli 20 ottelua. Nyt sairastupa alkaa olla tyhjä ja siirtoikkunan takarajalla joukkueeseen liittynyt Jeff Carter on osoittautunut loistavaksi hankinnaksi, niin Penguins saa jalkeille kolme hyökkäysvoimaista kenttää. Lisäksi esimerkiksi Sidney Crosby ja Jake Guentzel olivat mainiossa vireessä läpi runkosarjan. Tulivoimainen Pittsburgh nappasi lopulta divisioonan voiton Washingtonin nenän edestä. 

Jos Penguinsin aseet löytyvät hyökkäyspäästä, niin Islandersin peli perustuu vastaavasti vahvaan puolustukseen. Se onkin osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi.

Semjon Varlamov ja Ilja Sorokin muodostavat Islandersille todella vahvan perustan. Venäläinen maalivahtikaksikko tarjoaa käytännössä joka ilta joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitosta. 

Barry Trotz on saanut hiottua puolustuspelin timanttisen kovaksi. Tämä yhdistettynä huippuveskareihin tekee Islandersista erittäin vaikeasti voitettavan. Joukkue päästikin runkosarjassa toiseksi vähiten maaleja heti Vegasin jälkeen.

Penguins ja Islanders kohtasivat runkosarjassa kahdeksan kertaa. Pittsburgh voitti näistä peräti kuusi, kun taas Islanders pääsi juhlimaan voittoa vain kahdesti

Penguings lähtee luonnollisesti ennakkosuosikkina sunnuntain otteluun. Sillä on tulivoimainen hyökkäys, runkosarja oli erittäin vahva ja joukkue oli keskinäisissä selkeästi edellä. Islandersia ei tosin pidä missään nimessä aliarvioida, sillä joukkueiden vahvuudet osuvat niin hyvin vastakkain. Ei olisi maailman suurin ihme, mikäli Islanders onnistuisi tylsyttämään Pingviinit.


Löydät kaikki Broidin tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja