Jalkapallo

Norwich avaa kautensa Liverpoolia vastaan

13.8.2021. Teemu Pukin edustama Norwich nousi suomalaisten iloksi täksi kaudeksi takaisin Valioliigaan. Joukkueen edellinen visiitti pääsarjassa oli kaudella 2019-20 hyvin surullinen eikä tämäkään ala helposti, sillä vastaan asettuu ensimmäisessä ottelussa Liverpool. Osuuko Pukki taas punaisten verkkoon?


Ennakko: Norwich-Liverpool

Hissijoukkueeksi Englannissa muodostunut Norwich lähtee tulevalla kaudella taisteluun putoamista vastaan. Seura voitti viime kaudella Championshipin suvereenisti saalistamalla huimat 97 sarjapistettä 46 ottelusta. Suomalaisten suuri sankari Teemu Pukki iski sarjassa jälleen ilahduttavat 26 maalia ollen maalipörssin kolmas. Tälle kaudelle Norwich koki suuren menetyksen, kun sen paras pelaaja Emiliano Buendia myytiin Aston Villaan lähes 40 miljoonan siirtosummalla. Argentiinalaisen taiturin saappaat ovat suuret täytettäviksi, mutta tähän pyrkivät entiset Werder Bremenin hyökkääjät Milot Rashica sekä Josh Sargent. Pukki iski edellisellä Valioliigakaudellaan 11 maalia ja vähintään samanlaista määrää vaaditaan myös tulevalla kaudella, jotta seura pysyisi Valioliigassa myös toisen kauden.

Toissakauden mestari Liverpool kärsi viime kaudella mestaruuskrapulasta, mutta pinnisti upean loppukauden ansiosta sarjataulukossa sijalle kolme. Viime syksy oli seuralle kaoottinen ja se kärsi koko kauden isosta määrästä loukkaantumisia. Merkittävin poissaolo oli Virgil van Dijkin loukkaantuminen, joka pilasi miehen koko kauden vain viiden pelatun ottelun jälkeen. Seura sai huonoja uutisia tällä kertaa jo ennen kauden alkua, kun yksi sarjan parhaista laitapuolustajista Andrew Robertson loukkaantui harjoitusottelussa vain viikko ennen sarjan alkua. Liverpool on ollut kesällä maltillinen siirtomarkkinoilla. Uusi toppari kuitenkin saapui van Dijkin rinnalle kun 22-vuotias Ibrahima Konate saapui Englantiin RB Leipzigista 40 miljoonalla. Georginio Wijnaldumin kanssa taas ei päästy sopuun jatkosta, joten hän karkasi kesällä ilmaissiirrolla PSG:hen.

Norwichin isoin ongelma Valioliigassa oli kaksi vuotta sitten puolustuspelaaminen, jonka yllä on jälleen isoja kysymysmerkkejä. Liverpool on kauteen lähdettäessä jälleen mestarikandidaatti ja se omaa huiman laadun jokaisella pelipaikalla. Norwichilla on lauantai-iltana vastassa monta kertaa parempi joukkue, joka tulee osaamisellaan vyöryttämään hyökkäyksiä kohti keltapaitojen maalia. Onkin vaikeaa nähdä skenaariota, jossa Liverpoolin tähtisikermä lauantaina häviäisi tai jäisi ilman maalia.


Katso tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja