Jalkapallo

Tottenham-Manchester City huipentaa Valioliigan viikonlopun

14.8.2021. Valioliigan ensimmäinen pelikierros päätetään herkkupalaan, kun Tottenham isännöi hallitsevaa mestaria Manchester Cityä sunnuntai-iltana. Kotijoukkueen kannattajien isoin toivomus on varmasti tähtipelaaja Harry Kanen pelaaminen omassa joukkueessa hurjan kesän jälkeen. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!

Ennakko: Tottenham – Manchester City

Tottenham päätyi viime kaudella sijalle seitsemän, mikä oikeutti paikan alkavalla kaudella debytoivaan Konferenssiliigaan. Tottenham oli viime kaudella kahden pelaajan joukkue, kun Kane voitti sekä maali- että syöttöpörssin tehoilla 23+14 ja Heung-Min Son komppasi vieressä tehoilla 17+10.

Valioliigassa kesän seuratuin saaga on ollut hyökkääjä Kane. Englantilainen ilmoitti jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua, että haluaa pois seurasta. Tähänkään päivään mennessä kauppoja ei olla kuitenkaan tehty, joten tällä tietoa hän aloittaa kauden Tottenhamin pelaajana.

Seuran isoin varmistettu muutos on kauden alla ollut Nuno Espirito Santon saapuminen päävalmentajaksi Wolvesista. Nunon Wolves pelasi viime kausina todella hyvin puolustussuuntaan, mutta miten on Tottenhamissa? Apuja tähän haettiin Italiasta ja Atalantasta 23-vuotiaan puolustajan Cristian Romeron myötä. 

Hallitseva mestari Manchester City on viime aikoina ollut Tottenhamin tapaan siirtouutisissa, sillä se hankki jo valmiiksi epäreiluun kokoonpanoonsa Aston Villan ja Englannin maajoukkueen tähtipelaajan Jack Grealishin yli 100 miljoonan siirtosummalla.

Manchesterin sinisellä puolella alkaa samalla uusi aikakausi kun seuralegenda Sergio Aguero poistui FC Barcelonan paitaan. Kokoonpanon laajuus Pep Guardiolan Cityssä on jotain, mitä missään muualla ei olla nähty. Yli 20 laatupelaajan kokoonpano antaa seuralle vipuvartta pitkin kautta sekä loukkaantumisten että levon osalta. Valioliigan jo monesti Guardiolan alaisuudessa voittanut City lähtee jälleen jahtaamaan Mestareiden liigan voittoa, jonka sivutuotteena se tulee todennäköisesti hoitamaan Valioliigan voiton vaikka kakkosmiehistöllä.

City otti varaslähdön kauteen viikko sitten Community Shieldissä, missä se hävisi Leicesterille lukemin 1-0. Kyseisessä ottelussa sillä oli kentällä vielä hyvin vajavainen kokoonpano, mutta siitä huolimatta sen pallollinen pelaaminen ei ollut vaaditulla tasolla. Tottenhamin kannalta kriittistä on Kanen pelivire. Kuinka hyvin hyökkääjä on pystynyt keskittymään kauden alkuun huhujen vallitessa?


Leo-Leijona jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja