Jalkapallo

Chelsea suuntaa Anfieldille lauantain kärkikamppailussa

26.8.2021. Valioliigan kolmannen kierroksen isoin ottelu pelataan lauantai-iltana Anfieldillä, kun huippuvireinen Chelsea matkaa Liverpoolin vieraaksi. Vastakkain ovat kaksi tappiotonta joukkuetta. Kumman voittoputki katkeaa odotetussa isojen kohtaamisessa? Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjoukset matsiin!

Ennakko: Liverpool – Chelsea

Liverpool palasi kotiyleisönsä eteen Anfieldille viime viikonloppuna ensimmäisen kerran sitten Valioliigan mestaruuden 2019-20. Yleisö sai nähdä ottelussa tutun Liverpoolin, joka kaatoi vastustajan hyökkäyspään tähtien loistaessa. Liverpool voitti Burnleyn lopulta lukemin 2-0, vaikka varsinkin toisella puoliajalla kotijoukkueella oli paikkoja useampaankin maaliin.

Liverpoolista esiin nousivat kyseisessä ottelussa 18-vuotias keskikenttäpelaaja Harvey Elliott sekä vasen laitapuolustaja Konstantinos Tsimikas. Molemmat pelasivat pallon kanssa erittäin varmasti ja ennakkoluulottomasti sekä tekivät jatkuvasti oikeita ratkaisuja joukkueelleen. Liverpoolin pelaaminen tuntuu olevan heti alkukaudesta tasapainossa, mutta se testataan toden teolla vasta tulevassa ottelussa.

Chelsea kohtasi viimeisimmässä ottelussa Arsenalin voittaen 2-0 uuden hankinnan Romelu Lukakun dominoidessa. Chelsean faneilla oli suuret odotukset Lukakun paluuta ja debyyttiä kohtaan, mutta ne ylitettiin heti ensimmäisessä ottelussa. Lukakun taitoa operoida vastustajan puolustuksen edessä osattiin hyödyntää oikein ja Kai Havertz sekä Mason Mount tuntuivat sopivan mainiosti isokokoisen hyökkääjän rinnalle.

Thomas Tuchelin valmentava Chelsea on juuri nyt yksi Euroopan parhaiten organisoiduista joukkueista, jonka pelitavan pelaajisto on sisäistänyt täysin. Chelsean heikkous on viime aikoina ollut maalinteko, mutta Lukakun myötä sekin ongelma tuntuu olevan vain muisto. Tulevassa ottelussa kihelmöi jo pelkkä ajatus Lukakun ja Virgil van Dijkin välisistä kaksinkamppailuista.

Joukkueet lähtevät otteluun identtisistä lähtökohdista. Molemmat ovat voittaneet sarjan kaksi ensimmäistä otteluaan maalierolla 5-0. Molemmissa joukkueissa on osaamista pelin jokaisella osa-alueella ja molemmat ovat hyvin valmennettuja. Näen pienten marginaalien kamppailun kääntyvän keskikentällä. Chelsean keskikenttä on oikein roolitettu ja antaa vapauksia ylempänä pelaaville pelaajille. Koen sen voittavan Liverpoolin vastaavan, joka kääntää voimasuhteet sinipaitojen puolelle. Varmaa on kuitenkin se, että tämän ottelun äärellä viihtyy lauantaina aivan jokaikinen!


Leo-Leijona jo testattu? Katso muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja