Jalkapallo

Mestarien liiga alkaa: jatkuuko Ronaldon maalivire?

13.9.2021. Cristiano Ronaldon paluu Old Traffordille oli viikonloppuna juuri niin kaunis kuin United-kannattajat osasivat haaveissaan kuvitella. Nyt Manchester Unitedia odottaa uudet haasteet, sillä se aloittaa matkansa Mestarien liigassa sveitsiläisen Young Boysin vieraana. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous otteluun!

Ennakko: Young Boys – Manchester United

Sveitsin pääkaupunki Bernin ylpeys Young Boys eteni tällä kaudella Mestareiden liigan lohkovaiheeseen karsintojen kautta. Viime kaudella Sveitsin pääsarjan ylivoimaisesti voittanut Young Boys aloitti karsinnat toiselta kierrokselta kaataen matkalla Slovan Bratislavan, CFR Clujn ja Ferencvarosin.

Young Boys on aloittanut kautensa Sveitsin pääsarjassa hyvin sekavasti. Joukkueen tavoitteet ovat olleet Mestarien liigaan pääsyssä, mikä on heijastunut kauden viiteen ensimmäiseen sarjaotteluun. Joukkue on ottanut viidestä ottelusta vain kaksi voittoa ja on jo viisi pistettä perässä sarjan kärjestä.

Old Traffordilla kaikki huomio kiinnittyi viime viikonloppuna Ronaldon kotiinpaluuseen. Ronaldo jatkoi siitä, mihin aikoinaan nuorena pelaajana jäi, sillä hän viimeisteli ensimmäisessä ottelussa heti kaksi maalia. Ronaldon lisäksi Unitedissa omaa osaamistaan esitti Paul Pogba, jolla on kahden saalistetun maalisyötön jälkeen kasassa yhteensä seitsemän maalisyöttöä neljään ensimmäiseen Valioliigaotteluun.

United on kirjoitushetkellä Valioliigan kärkipaikalla kymmenellä kerätyllä sarjapisteellä. Unitedin alkukausi ei ole piikkipaikasta huolimatta ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Wolves ja Southampton haastoivat ensimmäisillä kierroksilla Unitedin tosissaan ja se näytti paikoitellen jopa hyvin haavoittuvaiselta. Ronaldon paluu kuitenkin nostattaa joukkueen tekemistä hyvin pitkäksikin aikaa. Maalejakin miehen tulon myötä on tiedossa, mikäli ensimmäisestä ottelusta voi vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä. 

Näistä kahdesta joukkueesta United on huomattavasti laadukkaampi. Suurta ennakkosuosikkia kuitenkin odottaa uudenlainen haaste, sillä Young Boys pelaa kotiottelunsa tekonurmella luonnonnurmen sijaan. Tämä antaa piskuiselle sveitsiläisjoukkueelle etua ennakolta parempia joukkueita vastaan. Unitedin kokoonpano on kuitenkin yksinkertaisesti niin vahva, että mikä tahansa muu kuin vierasvoitto olisi tiistaisesta ottelusta iso yllätys.

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja