Jääkiekko

Leijonien olympiataival alkaa torstaina

9.2.2022. Pekingin talvikisojen miesten jääkiekkoturnaus alkaa keskiviikkona 12 joukkueen voimin. Suomen maajoukkue aloittaa oman urakkansa C-lohkossa torstaina Slovakiaa vastaan. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous olympialätkään!

Lunasta kaksi 2O euron ilmaisvetoa

  1. Avaa pelitili Fansbetille
  2. Talleta kaksikymppiä
  3. Lyö 2O euron yhdistelmäveto* olympialätkään
  4. Saat kaksi 2O euron ilmaisvetoa – ei kierrätystä!

*Vähintään kolme kohdetta minimikertoimella 1.4O/kohde.


Ennakko: Suomi – Slovakia

Olympialaiset pelataan 12 joukkueen voimin, jotka on jaettu kolmeen neljän joukkueen lohkoon. Yhdessä Suomen kanssa C-lohkossa pelaavat Ruotsi, Slovakia ja Latvia. Kolme lohkovoittajaa sekä paras lohkokakkonen selvittävät tiensä suoraan puolivälieriin, kun taas kaikki loput jatkavat ottelujaan alkulohkovaiheen jälkeen neljännesvälierissä. 

Alkava turnaus pelataan ilman NHL-pelaajia, joten KHL-pelaajista joukkueensa koonneet Venäjän olympiaurheilijat ja Suomi ollaan asetettu turnauksen suurimmiksi ennakkosuosikeiksi. Leijonat ovat tämän kauden aikana voittaneet kuudesta EHT-ottelustaan peräti viisi ja viime kevään MM-kisat mukaan lukien Suomi on hävinnyt vain kolme ottelua viimeisestä 16:sta.

Suomen joukkuetta ovat kuitenkin viime päivinä häirinneet Kiinan tiukat karanteeni- ja koronakäytännöt, joiden johdosta Leijonien ykkösmaalivahti Jussi Olkinuora kiidätettiin maanantai-iltana ambulanssilla terveenä eristyksiin muusta joukkueesta. Saman kohtelun joukkueesta koki aiemmin Marko Anttila, joka kuitenkin onneksemme on palannut karanteenista takaisin olympiakylään.

Suomen joukkue koostuu seitsemää pelaajaa lukuun ottamatta kokonaan KHL-pelaajista. Leijonat lähtevät jälleen yhteen turnaukseen Jukka Jalosen valmennuksessa, mikä on useaan otteeseen tuottanut menestystä. 37-vuotias Valtteri Filppula toimii turnauksessa Leijonien kapteenina ja muut kapteenistoon kuuluvat pelaajat ovat Marko Anttila, Leo Komarov sekä Atte Ohtamaa

Suomen joukkue tulevaan turnaukseen on erittäin kokenut sekä maajoukkueessa että seurajoukkueissa Euroopan absoluuttisella huipulla. Suomen pelaaminen Jalosen alaisuudessa tuttuun tapaan tulee nojautumaan tiiviiseen puolustuspelaamiseen, mutta NHL-pelaajien poissaollessa Leijonien hyökkäysosasto on selvä vahvuus verrattuna moneen muuhun maahan.

Salavat Ufan kolmikko Teemu Hartikainen, Sakari Manninen sekä Markus Granlund tulevat seurajoukkueen tapaan pelaamaan turnauksessa yhdessä ja tämän lisäksi kakkoskenttään on laittaa Vitjazin tutkapari Miro Aaltonen sekä Niko Ojamäki

Slovakia taistelee ennakkoon C-lohkon kolmannesta sijasta yhdessä Latvian kanssa. Slovakian joukkue rakentuu suurimmaksi osaksi Tshekin pääsarjassa ja kotimaan pääsarjassa pelaavista pelaajista. Slovakialta löytyy hyviä yksilöitä varsinkin hyökkäyspäässä, mutta joukkueen puolustuspää on ennakkoon suuri kysymysmerkki. Viime keväänä Slovakia eteni MM-kisoissa puolivälieriin asti.


Lisäjännitystä vetoihin?

Löydät muut tarjoukset

Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja