Jääkiekko

Pelivihje: Arizona Coyotes – Los Angeles Kings 28.10.

27.10.2023. Los Angeles Kingsin syvyys ja viisikkopeli tuovat edun Kojootteja vastaan.

Kelpo alku Arizonassa

Arizona Coyotes on aloittanut mukiinmenevästi kolmella voitolla ja kolmella tappiolla ja on viidentenä Keskisessä divisioonassa. Kojoottien ensimmäisissä peleissä on nähty osumia vain reilun viiden maalin keskiarvolla, joskin maaliodottaman puolesta punalampun olisi pitänyt välkähdellä useammin molemmissa päissä. Loistavasti kauden aloittanut Karel Vejmelka on torjunut joukkueelleen jo neljä maalia hyvää odottamaan peilaten, ja hyökkäyspäässäkin toimintaa on leimannut tehokkuus.

Seitsemän pinnaa mieheen iskeneet Clayton Keller ja Nick Schmaltz ovat tälläkin kaudella ydinrooleissa aavikolla. Viisi syöttöpistettä haalinut Logan Cooley on myös kiinnostava nimi, joka saattaa nousta Connor Bedardin ykköshaastajaksi Calder-kisassa. Ainoa joukkueen suoritustasoon vaikuttava poissaolo on kesällä hankitun hyökkääjän Jason Zuckerin loukkaantuminen.

Kings dominoi kiekolla

Los Angelesissa ensimmäiset viikot ovat nostaneet kauden odotuksia. Kings on ollut alkukauden paras NHL-joukkue tasaviisikoin tilastoidun maaliodottaman (58,1 %) perusteella. Voittoja on silti Arizonan tavoin vain kolme kuudesta pelistä. Vastustajasta poiketen Kingsin ongelmat ovat olleet nimenomaan maalivahtipelissä, joka on ollut luokatonta. Cam Talbot ja Pheonix Copley ovat antaneet vastustajille kollektiivisesti noin maalin löysää per peli, kun katsotaan kaikkien tilanteiden maaliodottamaa.

Kingsin onneksi jopa polttopallosta ammentavalla torjuntatyöskentelyllä voitetaan silloin tällöin, koska pelin painopiste painetaan säännönmukaisesti vastustajan päähän myös alemmilla ketjuilla. Kokoonpanossa on kuuden pelin jälkeen peräti 13 pelaajaa vähintään kolmen pisteen saldossa. Kevin Fiala (1+8) ja Anze Kopitar (3+4) ovat odotetusti johtaneet orkesteria yhdessä viiden maalin Trevor Mooren kanssa.  

Kings hieman aliarvostettu suosikki

Pelin ennakko-odotuksena on vierasjoukkueen kiekollinen hallinta, jota Coyotes päässee häiritsemään lähinnä kärkiketjuillaan. Maalivahtien matchup on kutkuttava elementti, sillä puhtaasti alkukauden perusteella vastakkain olisi eliittikorin torjuja (Vejmelka) ja NHL:n huonoimpiin lukeutuva maalivahti (Kingsin aloittaja). Todellisuudessa ero ei ole näin suuri, ja molemmissa tapauksissa nähdään kauden aikana paluuta pidemmän aikavälin keskiarvoon. Arizonalla tämä tarkoittaa maalivahtipelin heikentymistä, Kingsillä sen parantumista.

Los Angeles on huomattavasti syvempi ja kiekollisesti etevämpi joukkue, joten selvä suosikkiasema kuuluu kruunupaidoille myös vieraissa. Varsinaisen peliajan vierasvoitto nousee lähelle 50 prosenttia alkukauden maalivahtiongelmista huolimatta. ComeOn tarjoaa Kingsille kertoimen 2,16, joka otetaan mukaan vetoihin kolmella yksiköllä.

Pelataan: Los Angeles Kings 1X2 @ 2.16
Panostaso: 3/10

  1. Avaa pelitili ComeOnille tästä linkistä
  2. Talleta 20 euroa
  3. Veikkaa koko summalla LA Kingsin voittoa
  4. Voitit tai hävisit, saat kaksi 10 euron ilmaisvetoa ilman kierrätystä!

Ottelu pelataan 28.10.2023 klo 5.00
Kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattaa muuttua.

Esa Kostet
X: @konekostet

Muita aiheeseen liittyviä juttuja