Jääkiekko

Leijonien pelit jatkuvat perjantaina Latviaa vastaan

10.2.2022. Miesten jääkiekossa alkulohkovaihe pelataan läpi erittäin nopealla aikataululla. Leijonien turnaus alkoi torstaina loistavasti Slovakiaa vastaan ja tälle jatkoa joukkue hakee perjantaina Latvian kustannuksella. Lue ennakko alta ja hyödynnä huipputarjous matsiin!


Ennakko: Latvia – Suomi

Olympialaiset pelataan 12 joukkueen voimin, jotka ollaan jaettu kolmeen neljän joukkueen lohkoon. Yhdessä Suomen kanssa C-lohkossa pelaavat Ruotsi, Slovakia ja Latvia. Kolme lohkovoittajaa sekä paras lohkokakkonen selvittävät tiensä suoraan puolivälieriin, kun taas kaikki loput jatkavat ottelujaan alkulohkovaiheen jälkeen neljännesvälierissä. 

Suomen turnaus Jukka Jalosen alaisuudessa alkoi torstaina erittäin vakuuttavalla 6-2-voitolla Slovakiasta. Slovakia tuli erittäin kovaa ottelun alkuun ja Suomen kiekollinen pelaaminen oli paineen alla pitkään hyvin vaikeaa. Leijonat saivat kuitenkin tehtyä jo avauserässä kolme maalia, jotka vapauttivat selkeästi joukkueen pelaamista.

Suomen puolustus pelasi maalivahti Harri Säterin johdolla torstaina erinomaisen ottelun, mutta päähuomion ottelussa vei onnistumiset hyökkäyspäässä. Leijonat iskivät Slovakiaa vastaan kaksi ylivoimamaalia, jonka lisäksi onnistumisia tuli yksilötasolla laajalla rintamalla.

Suomen ykkössentteri Sakari Manninen teki syntymäpäivänään turnauksen avausottelussa peräti kolme maalia ja ketjukaveri Teemu Hartikainen komppasi vieressä kahdella syöttöpisteellä. Loistavan alun turnaukselleen sai myös Miro Aaltonen, joka loisti varsinkin ylivoimalla tehopistein 2+1.

Latvia aloitti oman turnauksensa niin ikään torstaina Ruotsia vastaan. Otteluun suurena alkavastaajana lähtenyt Latvia joutui ottelussa 3-0-tappioasemaan puolenvälin tienoilla, mutta kavennusmaali toisen erän lopussa herätti joukkueen vielä taistelemaan toden teolla. Latvia nousi kolmannessa erässä maalin päähän, mutta joutui taipumaan Ruotsille lukemin 3-2.

Suomen pitää pysyä perjantaina pois jäähyaitiosta, sillä Latvia teki ottelun molemmat maalinsa ylivoimalla. Latvian joukkueen runko on pysynyt monta vuotta pitkälti samanlaisena ja suurin osa pelaajista tulee edelleen Dinamo Riiasta. 

Suomi lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina. Latvian historian ainoa voitto Suomesta  tapahtui kevään 2014 MM-kisoissa lukemin 2-3. Latvia on kuitenkin erittäin sitkeä joukkue, josta osoituksena on Suomen voitto Latviasta vasta jatkoajalla viime kevään MM-kisoissa.

Marko Anttila ja Juho Olkinuora ovat palanneet takaisin olympiakylään, mutta on vielä epävarmaa milloin heidät nähdään mukana Leijonien kokoonpanossa.


Broidi

Muita aiheeseen liittyviä juttuja